Alina Ghica vs Cristi Danilet in lupta pentru postul de vicepresedinte CSM. Miercuri CSM organizeaza alegeri.

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se intruneste, miercuri, in sedinta, pentru alegerea vicepresedintelui CSM, pentru aceasta functie fiind depuse doua candidaturi – a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet.

csmPotrivit site-ului institutiei, pe ordinea de zi a sedintei plenului din 9 ianuarie, ora 15,00, la primul punct se afla alegerea vicepresedintelui CSM.

In 4 ianuarie, plenul Consiliului a decis amanarea pentru saptamana viitoare a sedintei privind alegerea vicepresedintelui CSM, din lipsa de cvorum, anuntul fiind facut de noul presedinte ales Oana Schmidt-Haineala.

De asemenea, plenul CSM a respins, atunci, cu 11 voturi, o cerere privind anularea alegerii Oanei Schmidt Haineala in functia de presedinte al CSM.

„In ceea ce priveste revocarea mea, cererea a fost respinsa cu 11 voturi. Ceea ce nu s-a reusit sa se transeze in aceasta sedinta de plen este alegerea vicepresedintelui Consiliului. Avem doua candidaturi depuse: Alina Ghica si Cristi Danilet. A trebuit sa ridicam sedinta de plen din lipsa de cvorum. S-a decis convocarea unei noi sedinte pentru saptamana viitoare”, spunea Oana Schmidt Haineala.

Ea a precizat ca sedintele Sectiei pentru procurori se pot desfasura in legalitate si in lipsa unui vicepresedinte al CSM.

Judecatoarea Alina Ghica, candidat pentru functia de vicepresedinte al CSM, nu a intrunit vinerea trecuta numarul de voturi pentru a fi aleasa in aceasta functie.

Respingerea a venit dupa ce patru judecatori au parasit sala de sedinta, fiind nemultumiti ca Alina Ghica nu a depus din timp proiectul de management pentru a putea fi studiat de membrii CSM.

Dupa votul primit de Alina Ghica, judecatorul Cristi Danilet a anuntat ca isi depune si el candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM, pentru a debloca situatia din Consiliu.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie