Risc de avalansa in muntii Fagarasului la Balea Lac

 

Turistii sunt avertizati sa nu urce pe traseele situate peste 1.500 de metri, in Muntii Fagarasului, in zona turistica Balea din judetul Sibiu, dupa ce riscul de producere a avalanselor a devenit mare, respectiv de gradul patru (pe o scala de la unu la cinci), nivel de risc care se va mentine si in zilele urmatoare, a anuntat printr-un comunicat, Adrian David, seful Serviciului Salvamont Sibiu.

risc avalansaLa Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagarasului, stratul de zapada era luni dimineata, de 1,5 metri, conform meteorologilor sibieni.

„Pentru prevenirea accidentelor montane, solicitam turistilor sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagaras si de asemenea sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona. in zona turistica Balea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Balea Cascada”, a precizat Adrian David.

Potrivit acestuia, turistii ar trebui sa se adreseze salvamontistilor inainte sa practice sporturile de iarna in zona turistica Balea Lac. Cei care ajung la Hotelul de Gheata si la cabanele de la Balea Lac, trebuie sa aiba echipament de iarna si echipament de salvare din avalansa (sonda de avalanse, lopata de zapada, dispozitiv electronic de cautare in avalansa).

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie