Remus Pricopie vrea stabilitate in educatie

 

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a acordat un interviu Agentiei Nationale de Presa Agerpres in care vorbeste despre despre prioritatile sale la carma ministerului, despre bugetul alocat invatamantului in anul 2013, despre reforma manualelor si cea curriculara, dar si despre violenta in scoli si clasa pregatitoare. Remus Pricopie abordeaza in interviu si chestiuni legate de bacalaureatul profesional, de constructia de gradinite, dar si de admiterea la liceu.

remus pricopieAgerpres: Domnule ministru, care sunt prioritatile mandatului dumneavoastra?
Remus Pricopie: Sunt multe, dar cred ca cel mai important pentru toti este ca in educatie sa avem un anumit tip de liniste, pentru ca educatia este cel mai mare sistem din orice tara. In acest sistem de educatie sunt incluse milioane de persoane, vorbim de milioane de copii, vorbim de aproape un milion de studenti, vorbim de milioane de parinti. Direct sau indirect, in fiecare zi, in sistemul de educatie avem implicata peste 40% din populatia Romaniei si ce se intampla in sistemul de educatie afecteaza intr-o forma sau alta acest procent al populatiei. Prin urmare, prima mea prioritate care poate sa para putin atipica este sa incercam sa avem o perioada de stabilitate, in care, chiar daca discutam contradictoriu si este normal acest lucru intrucat oameni sunt diferiti si au puncte de vedere diferite, sa incercam sa gasim cele mai bune solutii pentru copii.

Agerpres: Va fi bugetul alocat educatiei mai mare decat cel de anul trecut?
Remus Pricopie: Un sistem este performant si in functie de cat investesti in el. Sunt o persoana realista, nu imi fac iluzii ca voi avea nu stiu ce procent din PIB, dar sunt convins ca vom avea in 2013 un buget mai bun decat in 2012 si cred ca in urmatorii ani vom avea o crestere constanta a bugetelor nu doar pe educatie. Cred ca Romania are nevoie de o crestere constanta a bugetelor si pe cercetare si pe sport, pentru ca, daca ne uitam la anumite statistici, vom vedea ca, unde in urma cu 15 ani Romania nu avea probleme legate de obezitatea la tineri sau anumite afectiuni cronice la tineri sau copii, astazi am ajuns sa avem statistici ingrijoratoare in aceasta zona, in special daca vorbim de afectiunile care apar ca urmare a sedentarismului si a alimentatiei necorespunzatoare. Educatia combinata cu politicile de sanatate, cu sportul poate sa faca in asa fel incat cetatenii Romaniei sa fie mai sanatosi.

Vezi interviul intergral pe agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie