Dragnea, despre majorarea taxelor locale

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a spus că autorităţile locale au obligaţia să pună în aplicare Hotărârea de Guvern prin care nivelul taxelor locale a fost crescut cu 16%, urmând ca o viitoare Ordonanţă să dea posibilitatea ca administraţiile locale să decidă dacă vor creşte sau nu taxele pentru anul 2013.

liviu dragnea„Rog autorităţile locale să se uite cu atenţie la legislaţia în vigoare la această oră”, a declarat Dragnea arătând că primăriile au obligaţia să aplice HG-ul prin care a fost indexat nivelul taxelor locale.

Pe viitor însă, Executivul intenţionează să permită administraţiilor locale, prin intermediul unei Ordonanţe a Guvernului, să decidă fiecare în parte dacă vor majora sau nu taxele.

„Când va apare Ordonanaţa de modificare a Codului Fiscal vor şti ce am de făcut. Deocamdată, ei trebuie să aplice legile în vigoare. Vom veni cu un act normativ care să le dea posibilitatea să mărească sau nu”, a spus Dragnea.

Guvernul precizează, într-un răspuns la solicitarea primarului Emil Boc de adoptare a ordonanţa care să permită autorităţilor locale să nu indexeze taxele, că OG nu a putut fi adoptată în 5 ianuarie pentru că preşedintele Băsescu a promulgat după şedinţa Guvernului legea de abilitare.

Primarul Emil Boc a cerut, duminică, premierului Victor Ponta să emită, de urgenţă, o ordonanţă a Guvernului care să dea posibilitatea autorităţilor locale să nu majoreze taxele şi impozitele locale.cotidianul.ro

 

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie