CSM a respins cu 11 voturi propunerea de revocare a hotararii de alegere a noului presedinte. 7 buletine nu au fost predate

 

Consiliul Superior al Magistraturii precizeaza ca solicitarea de revocare a hotararii plenului prin care a fost numit presedintele Consiliului, Oana Schmidt-Haineala, a fost respinsa in sedinta din 4 ianuarie, fiind predate aparatului tehnic un numar de 11 buletine, toate exprimand votul de respingere a propunerii, iar restul de 7 buletine de vot nu au fost predate.

csmPrecizarea CSM vine in urma interesului manifestat de unele publicatii si posturi de televiziune fata de modul in care s-a desfasurat sedinta plenului din 4 ianuarie.

Intr-un comunicat al CSM transmis luni Agerpres se arata ca prin Hotararea nr. 2 din 4 ianuarie Sectia pentru judecatori, cu majoritatea voturilor membrilor prezenti, a hotarat solicitarea revocarii Hotararii nr. 8 a Plenului prin care a fost aleasa in functia de presedinte al Consiliului Oana Schmidt-Haineala.

In motivarea Sectiei de judecatori a fost invocat un presupus blocaj institutional generat de inexistenta unei candidaturi pentru functia de vicepresedinte al Consiliului ca urmare a respingerii de catre Plenul CSM a candidaturii Alinei Ghica.

„In consecinta, a fost convocata o noua sedinta de plen, pentru ora 17:15, in cadrul careia Sectia pentru judecatori a CSM a propus suplimentarea ordinii de zi a sedintei cu solicitarea de revocare. Propunerea de suplimentare a fost supusa votului si, cu majoritatea celor 18 membri prezenti, a fost aprobata, fiind distribuite ulterior 18 buletine de vot privind aprobarea/respingerea propunerii de revocare a Hotararii nr. 8 a Plenului CSM. Dupa dezbateri au fost predate aparatului tehnic un numar de 11 buletine, toate exprimand votul de respingere a propunerii. Restul de 7 buletine de vot nu au fost predate. Activitatea de colectare si numarare a buletinelor de vot de catre secretariatul sedintei a fost realizata in cadrul sedintei, in prezenta tuturor membrilor CSM prezenti la sedinta”, se mentioneaza in comunicat.

Sursa citata precizeaza ca, avand in vedere faptul ca majoritatea membrilor prezenti au votat respingerea propunerii de revocare si tinand seama de dispozitiile art. 12 ind. 1 din Regulamentul de organizare si functionare a CSM, conform carora „membrii isi pot exprima in mod valabil votul in Plen sau in sectii sub conditia participarii la dezbaterile pe marginea punctului supus procedurii de vot”, s-a constatat faptul ca solicitarea de revocare a hotararii prin care a fost numit presedintele Consiliului a fost respinsa.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie