Adunarea Generala a Judecatorilor de la Judecatoria Ramnicu-Valcea a declansat procedura de REVOCARE din CSM a lui Cristi Danilet

 

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Ramnicu Valcea a declansat luni procedura de revocare a judecatorului Cristi Danilet din Consiliul Superior al Magistraturii.

Cristi Danilet„In sedinta din data de 7 ianuarie 2013, Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Ramnicu Valcea, hotarand revocarea domnului judecator Cristi Vasilica Danilet, membru ales din partea judecatoriilor in Consiliul Superior al Magistraturii din partea judecatoriilor, a declansat procedura de revocare a acestuia, in conditiile art. 55 alin. 4 din Legea 317/2004, republicata. Potrivit acestui text de lege, un membru ales in Consiliul Superior al Magistraturii poate fi revocat la cererea majoritatii instantelor pe care le reprezinta, acestea hotarand, la randul lor, cu doua treimi din voturile judecatorilor in functie”, se arata intr-un comunicat transmis de Judecatoria Ramnicu Valcea.

Adunarea Generala a Judecatorilor a considerat ca Danilet si-a exercitat necorespunzator atributiile de membru al CSM prin faptul ca a participat activ la o procedura netransparenta de alegere a conducerii CSM si prin declaratiile ale publice a lasat impresia ca urmareste mai degraba sa-si promoveze propria imagine decat interesele judecatorilor.

„In esenta, Adunarea Generala a Judecatorilor a considerat ca domnul judecator Cristi Vasilica Danilet si-a exercitat in mod necorespunzator atributiile incredintate prin alegerea ca membru al Consiliului, participand activ la o procedura netransparenta de alegere a conducerii Consiliului in contra celor insusite in proiectul de candidatura, iar pozitiile sale publice exprimate recent au lasat unui observator obiectiv impresia implicarii mai degraba in alte scopuri precum, fara a fi singurul, cel al promovarii propriei sale imagini decat a intereselor judecatorilor romani”, precizeaza comunicatul citat.

Hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor va fi transmisa celorlalte instante de acelasi grad, in vederea continuarii procedurii de revocare. Totodata, prin aceeasi hotarare s-a respins propunerea de revocare din functia de membru al Consiliului a judecatorului Marius Badea Tudose, ales, de asemenea, din partea judecatoriilor, se mai arata in comunicat.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie