Finalul surprinzator al ultimului film regizat de Sergiu Nicolaescu: Incinerarea

 

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus sambata, la ora 11.20, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, unde va fi incinerat, in jurul orei 12.00, conform dorintei regizorului, care este indeplinita de familia acestuia.
Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicat sambata, la ora 10.50, de la Cercul Militar National din Bucuresti, si transportat cu o masina la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti.

crematoriul vitan bucurestiLa crematoriu s-au strans cateva sute de persoane care au dorit sa il conduca pe ultimul drum pe cunoscutul regizor. La crematoriu au ajuns si familia si prietenii regizorului, dar si fostul presedinte Ion Iliescu, care vor lua parte la ceremonia de incinerare. De asemenea, la crematoriu se afla si o garda militara.

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost scos din cladirea Cercului Militar National in aplauzele celor cateva sute de admiratori care au venit sa ii aduca un ultim omagiu cunoscutului regizor. La Cercul Militar National s-au aflat familia si prietenii regizorului.

Unele persoane s-au declarat suparate de faptul ca trupul neinsufletit va fi incinerat si nu inmormantat, un barbat strigand de cateva ori cuvantul „Rusine”.

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus vineri si sambata dimineata la Cercul Militar National din Bucuresti, unde sute de persoane si-au luat ramas bun de la cunoscutul regizor. Alaturi de Sergiu Nicolaescu s-a aflat la Cercul Militar National sotia regizorului, Dana Nicolaescu.

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu, vineri, la Cercul Militar National, s-au numarat premierul Victor Ponta, actorii Ileana Stana Ionescu, Aimee Iacobescu, Catalina Grama (Jojo), Mihai Malaimare, Sebastian Papaiani si Doru Ana, regizorii Ioan Carmazan si Geo Saizescu, muzicianul Damian Draghici, ministrul Culturii, Daniel Barbu, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, presedintele-director general al Televiziunii Romane, Claudiu Saftoiu, deputatul Petre Roman, senatorii Ecaterina Andronescu si Georgica Severin, printesa Lia, dar si un grup de cascadori si mai multi revolutionari.

Ramas bun de la Sergiu Nicolaescu si-a luat, vineri, la Cercul Militar National, si Gabriela Nicolaescu, cea de-a doua sotie a regizorului. Cei doi au fost casatoriti timp de 10 ani.
Si sambata dimineata cateva sute de persoane s-au dus la Cercul Militar National pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Sergiu Nicolaescu. Printre cei care si-au luat ramas bun sambata dimineata de la cunoscutul regizor s-a numarat si actorul George Mihaita.

Pe de alta parte, numeroase coroane cu flori au fost trimise la Cercul Militar National de Administratia Prezidentiala, Camera Deputatilor, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, primarul Capitalei, Ministerul Culturii, Televiziunea Romana, dar si de prieteni si apropiati ai regizorului.

Trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sambata, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti. Incinerarea va avea loc in cadru restrans, la ceremonia funerara nefiind permis accesul presei.

Sergiu Nicolaescu, care a decedat joi, la varsta de 82 de ani, va fi incinerat conform propriei dorinte. Dana Nicolaescu, sotia regizorului, a declarat joi ca incinerarea a fost „dorinta expresa” a sotului sau, pe care i-a respectat-o, si a solicitat presei sa trateze „cu decenta si respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin disparitia sotului ei”.

„In temeiul art. 78 din Codul civil intitulat «Respectul persoanei decedate», va solicit sa tratati cu decenta si respectul cuvenit, tragicul eveniment cauzat prin disparitia sotului meu, Sergiu. Totodata, va interzic sa publicati/ difuzati materiale de presa scrisa, si/ sau audiovizuala ori internet, respectiv fotografii sau filme audio/video de la inmormantarea sotului meu. Precizez ca aceste lucruri au legatura cu viata mea intima, personala si de familie, intr-un moment dramatic al vietii mele”, a mai spus Dana Nicolaescu, intr-un document remis Mediafax.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anuntat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la varsta de 82 de ani, a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie impresionanta de peste 60 de filme in care a imbracat, pe rand sau, uneori, chiar in acelasi timp, haina de regizor, scenarist si actor, cu o abilitate neobisnuita.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie