Ce achizitii a facut Administratia Prezidentiala in 2012

 

Administratia Prezidentiala a cumparat in anul 2012 de la medalii ti detergenti pana la bilete de avion de 100.000 de euro si aranjamente florale, care au starnit adevarate scandaluri mediatice.
Unul dintre primele contracte incheiate in anul 2012 a fost cel pentru cumpararea de ordine, medalii si semne onorifice in valoare. A costat de 4,6 milioane de lei.

palatul cotroceni jpgUn alt domeniu de interes al Administratiei Prezidentiale a fost gama de produse destinate curateniei: balsam de rufe, lavete, detergent, saci menajeri si solutie pentru curatat pete, detergent pentru spalarea vaselor. Pe lista au fost incluse totodata 20 de odorizante lichide si aranjamente florale.

Achizitia de dragul imaginii a fost cea din luna septembrie, cand, la Palatul Cotroceni a fost inaugurata o sala de conferinte. Traian Basescu isi rosteste de atunci discursurile de la un pupitru nou, pe care nu mai scrie „Administratia Prezidentiala” ci ”Presedintele Romaniei”. Cheltuielile pentru amenajarea spatiului au fost insa reduse, in acest scop fiind cumparate doar sigle in valoare totala de 188 de lei, fara TVA.

In 2012, Administratia Prezidentiala a decis deasemenea sa-si reactualizeze site-ul. Licitatia deschisa in acest sens a fost castigata de PFA Dumitru Denisa, costul schimbarii fiind de 8.694,60 de lei, fara TVA. O alta investitie a Administratiei Prezidentiale, care a starnit scandal, a fost cea a unor bilete de avion in valoare de 100.000 de euro. Cotroceniul a anuntat ca vrea in avans bilete de tip business class pentru consilierii prezidentiali pana in anul 2014, an ce marcheaza incheierea mandatului lui Traian Basescu. Purtatorul de cuvant al Presedintiei a precizat ca biletele sunt destinate exclusiv deplasarilor in interes de serviciu, iar licitatia va fi publica, pentru a se obtine cel mai mic pret.

Un site de licitatii a publicat in ultima luna a anului trecut si un anunt prin care Administratia Prezidentiala se arata interesata de achizitionarea de carburanti in valoare estimata de 260,887.00 RON.

dcnews.ro.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie