Bucurestenii isi pot preschimba permisele auto si sambata 5 ianuarie

 

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti va lucra cu publicul si sambata, 5 ianuarie, intre orele 8,00 si 12,00, pentru preschimbarea permiselor de conducere auto.

permisSeful serviciului, Dan Mosescu, a declarat pentru Agerpres ca vor fi eliberate sambata doar permisele in baza cererilor depuse anterior si nu se vor primi noi solicitari.

„Permisele auto care au fost emise in perioada anterioara si sunt in termenul de valabilitate administrativa nu trebuie preschimbate ca urmare a aplicarii modificarilor legislative incepand cu data de 19 ianuarie a.c.. Daca permisul mai este valabil, noi recomandam oamenilor sa nu vina la noi mai devreme de 3-6 luni pana la expirare. Am avut un caz in care permisul expira in 2020 si a venit acum sa il preschimbe”, a explicat Mosescu.

Potrivit noii legislatii, pentru reinnoirea permisului de conducere este necesar un nou examen medical.

Noile permise auto vor fi valabile 10 ani de la emitere in cazul soferilor amatori si vor avea o valabilitate de 5 ani pentru soferii profesionisti. Costul unei preschimbari a permisului este de 68 lei.

In cazul in care permisul se pierde sau se fura, autoritatile competente sunt obligate sa elibereze un duplicat care se poate folosi pana la data expirarii, obtinerea unui nou permis nefiind obligatorie.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie