Secţia pentru judecători a CSM a cerut anularea alegerilor pentru conducerea Consiliului.

 

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a cerut, vineri seară, anularea alegerilor pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al CSM, solicitarea fiind respinsă de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

CSM

Cererea a fost respinsă cu 11 voturi „împotrivă” şi şapte „pentru”.

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a anunţat că s-a solicitat revocarea hotărârii prin care a fost învestită Oana Schmidt Hăineală ca şef al Consiliului.

Judecătorul Horaţius Dumbravă a afirmat că este evident un blocaj instituţional, motiv pentru care trebuie reluată întreaga procedură.

Judecatorul Cristi Dănileţ a declarat că îşi asumă proiectul Oanei Schmidt Hăineală – actuala ocupantă a funcţiei si ca isi depune candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM.

Anterior, procurorul Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă, în şedinţa de vineri a Plenului CSM, preşedinte al Consiliului, după care candidatura judecătoarei Alina Ghica pentru funcţia de vicepreşedinte nu a întrunit numărul de voturi minim necesar, respectiv zece, pentru a fi aleasă.mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie