Basescu: Obtinerea certificatului ISO 9001 de catre CSM, probeaza capacitatea Consiliului de a gestiona justitia

 

Preşedintele Traian Băsescu consideră că obţinerea certificatului ISO 9001 de către CSM în anul 2012 probează capacitatea Consiliului de a gestiona justiţia.

 traian basescu 2„Vă felicit că aţi obţinut standardele de management internaţionale prin obţinerea certificatului ISO 9001, din câte ştiu este un certificat internaţional care probează capacitatea managerială a instituţiei, lucru care este de natură să scoată de sub semnul întrebării sau de sub orice semn de întrebare capacitatea Consiliului Superior al Magistraturii din România de a gestiona justiţia”, a declarat, vineri, Traian Băsescu în şedinţa CSM.

El a apreciat că reducerea numărului de magistraţi numiţi în 2012 (150, faţă de 180 în anii anteriori) se poate datora unui sistem de selecţie exigent.

„Dacă privim raportul Băncii Mondiale, care compară numărul de magistraţi din România cu numărul de magistraţi din Uniunea Europeană, se constată că suntem cam pe medie. Acum avem o problemă şi la modul cum noi considerăm dosarele pe fiecare magistrat”, a afirmat Băsescu.

Şeful statului a recomandat CSM „să îşi propună menţinerea timingului pentru introducerea noilor Coduri”.

„Poate trebuie analizat, o dată cu noile alegeri şi chiar din luna ianuarie să facem o analiză, care este timingul, ce putem face în mod real, este cazul să mai avem o amânare sau nu – sigur, amânările nu sunt de dorit, dar mai bine ne fixăm un timing pe care îl putem respecta, decât în preajma momentului intrării unui nou Cod, să spunem, să ne trezim că mai amânăm şase luni. Sigur, asta înseamnă şi responsabilitatea Guvernului, să asigure finanţarea sistemului”, a mai spus Băsescu.

 

agerpres.ro.

 

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie