Alina Ghica: 2012 a fost un an al provocarilor

 

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Alina Ghica, a declarat, vineri, cu ocazia bilantului activitatii, ca anul 2012 fost unul al provocarilor, iar amenintarile la adresa independentei justitiei si a valorilor fundamentale ale statului de drept au fost mai vizibile ca oricand, dand posibilitatea institutiei sa-si intareasca rolul constitutional de garant al independentei sistemului judiciar.

alina ghica1„Daca este sa vorbim de anul 2012, primul lucru pe care il putem aprecia ca fiind emblematic pentru activitatea CSM este faptul ca a fost un an al provocarilor, poate mai mult decat am estimat cu totii. Constatam, de fapt, la inceputul anului si sfarsitul celui vechi ca aceste provocari au reprezentat oportunitati pentru institutie in a-si intari rolul constitutional, acela de garant al independentei justitiei”, a afirmat Ghica.

Seful CSM a sustinut ca amenintarile la adresa independentei justitiei si a valorilor fundamentale ale statului de drept au fost in anul 2012 mai vizibile ca oricand ceea ce a demonstrat, a spus Ghica, ca este nevoie de un Consiliu puternic.

Potrivit Alinei Ghica, prin componenta actuala, CSM a demonstrat ca este o institutie „puternica”, „matura” si „apta” sa-si exercite misiunea care a fost conferita prin legea fundamentala a tarii.

„A demonstrat ca este apta sa devina un actor cu un cuvant important de spus in ceea ce priveste buna functionare a sistemului judiciar, dar si in asigurarea echilibrului intre puterile statului”, a completat presedintele CSM.

Inainte de prezentarea raportului de activitate, judecatorul Horatius Dumbrava, membru CSM, a spus ca raportul de activitate pe 2012 l-a primit abia vineri dimineata si a rugat ca plenul sa nu se pronunte asupra lui, ci doar sa se lectureze.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie