Unde se schiaza in Romania

 

Ofertele de din vestul tarii sunt cele mai bune în acest sezon de iarna. În cea mai noua statiune de aici, accesul la toate instalatiile prin cablu este gratuit, fi e ca e vorba de teleschi, telegondola sau telescaun. Oferta a atras aici multi turisti care erau clienti fi deli Vaii Prahovei

SkiCea mai buna oferta de sezon vine de la Transalpina Ski Resort, cea mai noua statiune de schi din tara. Aflata la 30 de kilometri de orasul Petrosani, Transalpina Resort vine cu o oferta imbatabila pentru turisti: acces gratuit la toate instalatiile din statiune, fie ca e vorba de telegondola, teleschi sau de telescaun, pâna la finele anului.

Singurul cost pe care îl au de achitat turistii este cazarea, preturile pornind la pensiunile din Voineasa si Brezoi de la 50 de lei de persoana/ noapte. Pârtiile din statiune au fost puse deja în functiune, având grade diferite de dificultate, de la începator, pâna la avansati.

În Straja se schiaza, Parâng asteapta zapada

Statiunile de pe Valea Jiuluii au fost deja „inundate” de turisti. De o situatie buna se bucura în acest sfârsit de saptamâna Domeniul Schiabil Straja. Toate cele sapte pârtii ale sale sunt practicabile, inclusiv cea de 8 kilometri lungime, ce coboara din Vârful Straja pâna aproape de orasul Lupeni

Turistii au aici la dispozitie o telegondola, biletul dus-întors costând 15 lei, iar preturile la masa si cazare sunt modice: între 30 si 70 de lei de persoana pentru cazare si între 16 si 30 de lei de persoana pentru o masa de prânz. „Am pus tunurile de zapada la treaba si totul este în buna regula. În noaptea urmatoare o sa mai acoperim câteva petice de pe una dintre pârtii, dar pâna mâine dimineata se rezolva si problema asta”, spune Emil Parau, proprietarul unui complex turistic din Straja.

O alta varianta pentru iubitorii sporturilor de iarna se gaseste destul de aproape, la Râusor, în comuna Râu de Mori. Tot cu ajutorul tunurilor de zapada, pârtia se prezinta în conditii excelente, cazarea costa între 30 si 60 de lei de persoana pe noapte, iar un prânz, între 20 si 40 de lei.

Tunurile de zapada de pe Pârtia B din Parâng (în zona cabanei Rusu) nu functioneaza, motiv pentru care aici doar doua pârtii erau disponibile ieri dupa-amiaza: cea de sub telescaun si Pârtia A. Nici acestea nu se prezentau în conditiile cele mai bune pentru ca erau înghetate. Proprietarii de pensiuni din zona asteptau sa fie salvati de o ninsoare anuntata pentru noaptea de vineri spre sâmbata.

Urcarea cu telescaunul pâna la pârtie costa 15 lei dus-întors, preturile la cazare sunt cuprinse între 30 si 150 de lei de persoana pe noapte, iar costurile pentru o masa de prânz oscileaza aici între 25 si 50 de lei.

Valea Prahovei, la înaltime

Infrastructura mult mai dezvoltata a statiunilor de pe Valea Prahovei face ca oferta de aici sa fie ceva mai buna decât a vestului tarii. Dar si preturile sunt pe masura.

În Predeal, Azuga sau Sinaia zapada depaseste deja 60 de centimetri, iar majoritarea pârtiilor sunt deschise, inclusiv cele cu instalatii de nocturna. Acolo unde iarna nu a fost foarte generoasa, tunurile de zapada au fost pornite. Preturile de acces la pârtie sunt însa mult mai piperate decât cele din statiunile din vestul tarii pornind de la 20 de lei urcarea.

„Am pus zilele acestea toate tunurile de zapada la treaba si totul este acum în buna regula.”
EMIL PARAU, cabanier din Straja

Preturi pe Valea Prahovei

La Azuga, o calatorie dus-întors cu telegondola costa 30 de lei. Zece urcari costa nu mai putin de 170 de lei. La Predeal, pentru a avea acces la telegondola si teleschi o jumatate de zi trebuie sa scoateti din portofel 105 lei, iar accesul pentru o zi întreaga costa 145 de lei. Nici preturile din Busteni nu sunt mai prejos.

Un smart-card de cinci urcari pentru pârtia Kalinderu costa 60 de lei, iar 10 urcari costa 110 lei. La Poiana Brasov, o urcare cu telefericul are un tarif de 20 de lei, iar abonamentul pentru o zi întreaga este de 135 de lei. Cei care vor sa se cazeze în apropierea pârtiilor platesc 100 sau 150 de lei pe noapte în pensiuni sau hoteluri.

Raluca Florescu, Ciprian Iancu, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie