MASCARADA JUDICIARA DE LA TARGOVISTE

 

Dupa zilele de groaza traite de o Romanie aflata in pragul prabusirii monstruosului sistem comunist, dictatorul Nicolae Ceausescu, capturat impreuna cu sotia sa, dictatorul Nicolae Ceausescu si-au gasit sfarsitul in fata plutonului de executie de la unitatea militara din TargovisteSentinta a fost data de catre un Tribunal Militar Exceptional intrunit ad-hoc, condus de judecatorul Giga Popa. Procesul a fost de fapt un simulacru care, constituit in conditii exceptionale, cu starea de asediu instituita, a incalcat drepturile omului, in locul recursului avand loc direct executia.

executie_ceausesti

Capetele de acuzare pentru Nicolae si Elena Ceausescu au fost: Genocid — peste 60.000 de victime; Subminarea puterii de stat prin organizare de actiuni armate impotriva poporului si a puterii de stat; Infractiunea de distrugere a bunurilor obstesti prin distrugerea si avarierea unor cladiri, explozii in oras etc; Subminarea economiei nationale; Incercarea de a fugi din tara pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari, depuse in banci straine. Inculpatii Nicolae Ceausescu si Elena Ceausescu au fost condamnati la moarte si confiscarea averii. Sentinta a ramas definitiva si a fost executata.

Lumeajustitiei.ro va pune la dispozitie stenograma procesului de la Targoviste, spre aducere aminte, dar si pentru tinerii care abia acum invata istoria. Transcriptul sedintei Tribunalului Militar Exceptional din 25 decembrie 1989, tribunal constituit ilegal la ordinele cetateanului Ion Iliescu, in calitate de asa zis Presedinte al Frontului Salvarii Nationale.

Sedinta a inceput la ora 13.20 in UM 01417 Targoviste. Presedintele completului de judecata: judecator Gica POPA; Procuror: Dan Voinea

Inculpati: Nicolae si Elena CeusescuLumeajustitiei.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie