Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale

 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. va trece de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, sub autoritatea Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, prevede o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului adoptată sămbătă care stabileşte noua configuraţie a Executivului.

 sediul-guvernului-catalin-lutuPotrivit sursei citate, statul român îşi exercită drepturile şi obligaţiile în calitate de deţinător al acţiunilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. prin Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

OUG prevede înfiinţarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, ca organ de specialitate cu personalitate juridică, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, finanţat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Departamentul va avea atribuţii în coordonarea la nivel naţional a pregătirii, execuţiei şi implementării proiectelor de infrastructură, stabilite prin hotărâre a Guvernului, precum şi de coordonare a aplicării coerente a politicii Guvernului în domeniul stimulării, promovării şi implementării investiţiilor străine şi în domeniul parteneriatului public-privat.

Potrivit OUG, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine preia activităţile în domeniile investiţiilor străine, respectiv al serviciilor generale, precum şi structurile specializate în aceste domenii , în limita unui număr de 52 de posturi, din cadrul Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine.

Totodată, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, trece în coordonarea ministrului economiei.

OUG precizează că Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, instituţie publică cu personalitate juridică, funcţionează în subordinea Ministerului Economiei şi în coordonarea ministrului economiei.

Fondul naţional de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici si mijlocii, înfiinţat potrivit prevederilor Legii nr.346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare şi Fondul Român de Contragarantare, înfiinţat potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 23/2009 privind înfiinţarea Fondului Român de Contragarantare, cu modificările şi completările ulterioare funcţionează în coordonarea ministrului delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism„, se arată în OUG.

De asemenea, Oficiul Român pentru Adopţii, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi coordonarea secretarului general al Guvernului, trece în subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Altă prevedere a OUG se referă la faptul că Direcţia generală de informaţii şi protecţie internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor se reorganizează ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, coordonat de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru.

Totodată, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, trece din subordinea Ministerului Finanţelor Publice în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului – ministru, prin Cancelaria Primului – Ministru.

Secretariatul de Stat pentru Culte, instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, se reorganizează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru, prin Cancelaria Primului – Ministru, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului”, mai prevede ordonanţa de urgenţă.

Totodată, Inspectoratul de Stat în Construcţii – ISC, instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, trece în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Direcţia generală de informaţii şi protecţie internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor se reorganizează ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, coordonat de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru. AGERPRES

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie