Dan Nica: Posta Romana nu se va privatiza niciodata impreuna cu tezaurul pe care il detine

 

Compania Nationala „Posta Romana” (CNPR) nu se va privatiza niciodata impreuna cu tezaurul pe care il detine, a declarat, vineri, la audierile comune ale comisiilor de specialitate, Dan Nica, ministrul propus al Societatii Informationale si Comunicatiilor.

Dan Nica„Statul nu-si ia mana de pe Posta Romana daca statul vrea sa vanda 51% dintre actiunile societatii. S-a facut un studiu in acest sens. Cine vine sa bage 51% trebuie sa vina si cu planuri de dezvoltare. Altfel, nu se putea garanta ca Posta Romana ar fi putut fi performanta. Deja, intr-o saptamana concurenta va deveni extrem de importanta. Posta Romana nu se va privatiza niciodata la un loc cu tezaurul pe care il detine”, a explicat Nica.

La jumatatea lunii decembrie, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) preciza, intr-un comunicat de presa, ca un procent fix de 51% propus investitorului interesat de CNPR confera claritate procesului de privatizare si valorificare maximala a participatiei statului la momentul tranzactiei si in perspectiva, la momentul exitului.

Potrivit sursei citate, Executivul a aprobat, in data de 14 decembrie, proiectul de Hotarare de Guvern privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul privatizarii, act normativ care stabileste si strategia de privatizare a Companiei Nationale Posta Romana S.A., potrivit careia investitorul va detine 51% din capitalul social al companiei.

„Decizia oferirii unui pachet de actiuni reprezentand 51% din capitalul social a fost luata avandu-se in vedere o serie de avantaje precum: procentul fix (51%) propus investitorului confera claritate procesului de privatizare si valorificare maximala a participatiei statului la momentul tranzactiei si in perspectiva, pasul doi, la momentul exit-ului. De asemenea, procentul de 51% confera potentialilor investitori dreptul de control asupra deciziilor financiare si operationale ale CNPR si asupra resurselor investite, crescand direct proportional valoarea oportunitatii investitionale. Structura propusa a tranzactiei prin care investitorul devine actionar majoritar largeste plaja potentialilor investitori, creand premisa obtinerii unui pret real si echitabil. Contributia financiara aferenta majorarii capitalului social reprezinta un aport de numerar substantial adus de investitor, necesar pentru a finanta programe investitionale ale companiei si, totodata, arata seriozitate, interes si angajament din partea acestuia pe termen lung”, se mai arata in comunicatul MCSI.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie