Ponta: Solutia pentru Ion Stan – sa demisioneze din Parlament

 

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, dupa respingerea in plenul Camerei a ridicarii imunitatii lui Ion Stan, ca acesta nu mai poate face parte din PSD si ca solutia, in urma votului deputatilor, ar fi ca acesta sa demisioneze din Parlament.
Ponta a precizat in mai multe randuri ca el, in calitate de deputat, a votat pentru ridicarea imunitatii lui Ion Stan.

victor pontaPremierul a mai aratat ca votul din Camera Deputatilor va afecta Romania in plan extern, in privinta MCV si a aderarii la Schengen.

„Pentru obiectivele noastre legate de MCV, intrarea in spatiul Schengen, e un rezultat rau. Eu am votat in aceasta idee pentru ridicarea imunitatii, insa decizia plenului e foarte clara, domnul Stan va fi cercetat in continuare in stare de libertate, trimis in judecata si instanta se va pronunta (…) Lucrul acesta ne va afecta in mod clar in rapoartele internationale”, a declarat Ponta.
Victor Ponta a precizat ca PSD va lua decizia politica de a-l inlatura pe Ion Stan din partid, dar ca acest lucru nu rezolva ridicarea imunitatii deputatului, singura solutie in acest sens fiind demisia lui Stan din Parlament.

„Nu mai poate face parte nici din grupul PSD, nici din PSD si solutia ar fi ca domnia sa sa-si dea demisia din Parlament, cum si-a dat-o si fostul deputat Trasculescu pentru a nu se considera ca se ascunde in spatele imunitatii parlamentare, inclusiv referitor la cererea de retinere si arestare (…) Daca nu pleaca din PSD, organiza Dambovita va face acest lucru (a-l exlcude din partid, n.r.) insa lucrul acesta tot nu rezolva cererea referitoare la imunitate, ci doar eventuala demisie pe care eu i-o cer in mod public”, a declarat Ponta.

El a precizat ca din cele aflate de la deputatii juristi, cu privire la dosarul lui Stan, ca „sunt probe clare referitoare la comiterea acelor fapte”.

„Aici e clar ca nu e vorba doar de parlamentarii PSD, probabil ca foarte multi parlamentari, si din PNL si din celelalte grupuri nu au fost de acord cu ideea (…) in mod sigur o mare parte dintre parlamentarii la primul mandat nu au stiut exact sistemul (legat de modul in care s-a votat secret cu bile pentru sau impotriva ridicarii imunitatii, n.r.) insa nu vreau sa gasesc din asta o scuza”, a mai explicat liderul PSD.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie