Companiile in insolventa vor putea fi incluse in activul Fondului Proprietatea si a SIF-urilor

 

Actiunile companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea (FP) sau al societatilor de investitii financiare (SIF), care se afla în insolventa sau reorganizare, vor putea fi incluse în activul net la valoarea stabilita de un evaluator independent, prin utilizarea unor metode conforme cu Standardele internationale de Evaluare, potrivit unor decizii ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Fondul proprietateaPâna acum, aceste actiuni erau incluse în activul net cu valoarea zero. În cazul în care administratorii aleg o metoda de evaluare conforma cu standardele internationale, în calculul activului net urmeaza sa fie luate în considerare valorile mentionate în rapoartele evaluatorilor independenti.

Ca urmare a masurii CNVM, Fondul Proprietatea va putea sa distribuie dividende anul viitor, în cazul în care activul net pe actiune al Fondului va depasi valoarea nominala de un leu, în urma includerii „Hidroelectrica” în calculul activului net.

Mark Mobius, presedintele executiv al Franklin Templeton Emerging Markets Group, ne declara, luna trecuta, ca administratorul FP spera sa poata include o parte din valoarea „Hidroelectrica” în activul net al Fondului. Intrarea în insolventa, în luna iunie, a producatorului de energie a determinat înregistrarea acesteia la valoarea zero în registrele contabile ale FP.

Alexandru Sarbu, bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie