O noua uzina Renault in Africa

 

De mai bine de doi ani zvonurile privind construirea unei noi uzine Renault in Algeria au incins telefoanele directiei de comunicare a producatorului francez. Zeci de jurnalisti incercau sa primeasca o confirmare oficiala. Astazi, aceasta a venit.

renault symbol1Colaborarea dintre grupul francez Renault si guvernul algerian va fi semnata in acesta saptamana cu ocazia unei vizite oficiale a presedintelui Francois Hollande. Cel putin asta sustine, conform AutomotiveNews, purtatoarea de cuvant a Renault, romanca Raluca Barb.

Uzina care va produce circa 75.000 de masini pe an va fi amplasata la Oran, iar linia sa de productie va asambla , un derivat al noului Logan. Detaliile vor fi facute publice in cursul zilei de maine in cadrul unei conferinte de presa. Cert este ca din informatiile obtinute de Le Figaro rezulta ca uzina va fi detinuta in colaborare de statul algerian (51%) si Renault (49%) iar capacitatea maxima de productie va fi atinsa doar daca va exista cerere. In prima faza uzina va asambla doar 25.000 de unitasi pe an. Avand in vedere ca o mare parte dintre componentele modelului Symbol sunt produse, ca si cele pentru Logan, in Romania, aceasta poate fi o veste buna pentru furnizorii romani ai Dacia.

Desi detine deja doua fabrici amplasate in Maroc, Casablanca si Tanger, care ar putea sustine fara probleme cererea din zona, Renault este fortat de tensiunile dintre cele doua state sa ofere algerienilor o mica uzina a carei productie va fi destinata, probabil, in mare parte doar pietei interne. In prima jumatate a acestui an au fost comercializate pe piata din Algeria nu mai putin de 225.000 de vehicule, in crestere cu 46,5% fata de perioada similara din 2011.

Renault este marca cea mai cautata de clientii algerieni, cu vanzari de 67.132 de vehicule in primele zece luni ale acestui an. Pe locul doi se afla Peugeot, cu 54.500 unitati, iar pe trei, Hyundai cu 43.260 de unitati. Dacia ocupa pozitia a patra cu vanzari de 32.918 masini.

capital.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie