Aproape 5.000 kg de articole pirotehnice depistate de politisti in ultima saptamana

 

Politistii au depistat 46 de infractiuni si au confiscat aproape 5.500 kg. de articole pirotehnice din categoriile I-III, in valoare de aproximativ 90.000 de lei, in ultima saptamana. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, Politia Romana atrage atentia asupra periculozitatii folosirii materialelor pirotehnice interzise.

artificiiIn urma a aproape 140 de actiuni desfasurate la nivel national de politistii din cadrul structurilor de arme, explozivi si substante periculoase, sub coordonarea Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase – I.G.P.R., in perioada 7 – 14 decembrie a.c., au fost constatate 46 de infractiuni prevazute de normele privind regimul materiilor explozive, de comiterea carora sunt suspectate 51 de persoane.

De asemenea, au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale, in valoare de 860 de lei.

In urma actiunilor si controalelor desfasurate, au fost confiscate 5.438 kg. de articole pirotehnice din categoriile I-III, in valoare de aproximativ 90.000 de lei.

La data de 11 decembrie, in urma unei actiuni desfasurate de politisti din cadrul D.G.P.M.B. – S.A.E.S.P., pe linia respectarii legislatiei privind detinerea si comercializarea articolelor pirotehnice, intr-un complex comercial din Bucuresti, au depistat un tanar de 23 de ani care incerca sa comercializeze mai multe tipuri de articole pirotehnice. Acesta detinea ilegal 205.848 bucati articole pirotehnice (270 kg.)

De asemenea, asupra celui in cauza au fost gasiti 6301 lei si 50 euro, despre care acesta a declarat ca sunt obtinuti in urma vanzarii articolelor pirotehnice.
Cercetarile sunt continuate de politisti pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 37 alin.3 rap. la art.8, alin.3 din Legea 126 / 1995 Rep., constand in detinere si comercializare, fara drept, de articole pirotehnice.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, Politia Romana atrage atentia asupra periculozitatii folosirii materialelor pirotehnice interzise.

Din datele statistice detinute de Politia Romana a rezutat ca, in anul 2005, cand articolele pirotenice din clasa a-II-a se comercializau „la liber” catre publicul larg, in perioada sarbatorilor de iarna, la nivel national, au fost inregistrate peste 350 de raniri si un deces cauzate de folosirea necorespunzatoare a acestor articole pirotehnice.

Dupa aparitia, in anul 2006, a restrictionarii vanzarii catre publicul larg a acestei categorii de articole pirotehnice, in perioadele similare ale anilor 2006-2011 au fost inregistrate, in medie, circa 25 de raniri anual, fara sa fie inregistrate decese.

amosnews.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie