Ce drumuri ar trebui sa eviti iarna aceasta

 

În fiecare an circa 1,3 milioane de persoane mor în accidente rutiere, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat perioada 2011-2021 „Decada de acțiune pentru siguranța în trafic„. Pe şoselele din România se moare mai mult decât în oricare altă ţară din Uniunea Europeană, raportat la numărul de locuitori.

autostrada

Şoselele din România fac anual mii de victime. Deşi numărul accidentelor rutiere este într-o uşoară scădere, sunt totuşi drumuri care au rămas vestite pentru numărul mare de morţi din urma accidentelor. Poliţia Rutieră numeşte aceste zone „puncte negre”. 138 de tronsoane extrem de periculoase au fost identificate pe harta rutieră a României: punctele în care se produc cele mai multe accidente cu morţi şi răniţi.

Cea mai periculoasă şosea din România rămâne DN1, din Bucureşti spre Comarnic, pe Valea Prahovei. Aici s-au produs peste 450 de accidente majore în ultimii cinci ani, adică unul la patru zile, de fiecare dată rămânând în urmă morţi şi răniţi.
În acest clasament sumbru urmează tronsonul Iaşi-Tg. Frumos, o bucată dreaptă, întinsă pe 45 km, unde s-au produs în ultimii ani 120 de accidente, cu 150 de morţi şi răniţi.

A treia „zonă neagră” de la ieşirea din Focşani, spre Râmnicu Sărat, urmată de porţiunea din Hunedoara, dintre Simeria şi Orăştie. Pe această porţiune au fost mai puţine accidente decât în Vrancea, dar numărul de morţi a fost mai mare.

Cea mai concentrată zonă de „puncte negre” se află la ieşirea din Cluj, spre suburbia Floreşti, unde se circulă nebuneşte, astfel că, pe numai 3 km de şosea, transformată în pistă, s-au produs 34 de accidente, cu 40 de morţi şi răniţi grav. Oficial, punct negru este denumită zona de şosea cu o lungime de maxim 1 km în care, timp de cinci ani consecutiv, s-au produs mininum 10 accidente grave de circulaţie, soldate cu cel puţin 10 persoane decedate sau rănite grav.

 

capital.ro

 

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie