Varsta minima pentru a deveni sofer profesionist poate fi schimbata din 2013

 

Permisul de conducere ar putea fi obtinut mai greu de anul viitor. Prezenta la cursurile de legislatie va deveni obligatorie si doar cei care iau examenul se vor putea prezenta la lectiile practice, de condus.  in plus, soferii profesionisti isi vor putea obtine permisul abia dupa implinirea varstei de 21 sau 24 de ani.

permisSoferii nu vor mai obtine usor permisul de conducere. Prezenta la cursurile de legislatie nu va mai fi facultativa, potrivit unui proiect de lege ce urmeaza sa fie aprobat. Cei care doresc sa sustina probele obisnuite -sala si traseul- vor trebui sa treaca intai un examen de legislatie.

Totodata, proiectul de lege prevede si ca, in fiecare masina de scoala, sa fie montate cate doua camere de filmat. O camera va fi orientata inspre interiorul masinii, pentru vizualizarea cursantului, iar alta, paralel cu axul drumului, ca sa vizulizeze traseul autoturismului.

Proiectul de lege inaintat de Ministerul Transportului prevede si modificarea varstelor pentru obtinerea permisului pentru soferii profesionisti.  Pentru categoria C, varsta minima va fi de 21 de ani in loc de 18, iar, pentru categoria D, va fi de 24 in loc de 21 de ani.

Proiectul de lege va intra in dezbatere publica zilele urmatoare. Nu se stie deocamdata daca va fi trimis apoi in Parlament sau va fi aprobat prin odonanta.

antena3.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie