Raport Eurostat: In 2011, PIB-ul/locuitor in Romania a fost mai mic cu 50% fata de media din UE

 

Romania a avut in 2011 un PIB/locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard (PPS) mai mic cu 50% fata de media din Uniunea Europeana, potrivit unei estimari publicate, joi, de Oficiului European de Statistica (Eurostat).

pibValoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard (PPS) in Romania s-a situat la 49% din media Uniunii Europene, in crestere cu doua procente fata de 2010. Romania ocupa in continuare penultimul loc in UE, inaintea Bulgariei, unde valoarea PIB/locuitor exprimat in PPS a fost la 46% din media UE.

Comparativ, in 2009, PIB/locuitor exprimat la paritatea puterii de cumparare standard (PPS) in Romania s-a situat la 47% din media UE, iar in Bulgaria la 44% din media UE.

Anul trecut, cea mai prospera tara membra a blocului comunitar a fost Luxemburg, unde PIB/locuitor exprimat in PPS a fost de peste doua ori si jumatate mai mare (271%) fata de media din UE, in crestere fata de 267% in 2010. Urmeaza Olanda, unde PIB/locuitor exprimat in PPS a fost cu 31% mai mare fata de media din UE, nemodificat comparativ cu 2010.

Cea mai mare scadere a fost inregistrata in cazul Greciei, unde PIB/locuitor exprimat in PPS a scazut de la 94% din media din UE in 2009 pana la 79% in 2011. Media din zona euro a scazut cu doar un procent pana la 108% fata de media UE.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie