NIS are liber la exploatarea zacamintelor petroliere din vestul tarii

 

NIS are acum cale libera, prin partenerul sau din România – East West Petroleum Corp – sa înceapa în forta programul de explorare si productie a zacamintelor petroliere din vestul tarii. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, Guvernul a aprobat acordul petrolier de concesiune cu East West Petroleum Corp pentru explorare – dezvoltare – exploatare în perimetrul Tria.

gazpromCompania are patru perimetre petroliere concesionate în vestul tarii (Tria, Baile Felix, Perian si Biled) si mai detine 15% din participatiile la aceste concesiuni în urma parteneriatului cu firma sârba NIS controlata de Gazprom Neft.

NIS detine 85% din aceasta asociere si va plati circa 60 milioane euro pentru lucrarile de explorare din urmatorii doi ani. Operatiunile de forare vor începe anul viitor.

Anul trecut, o delegatie a NIS, condusa de Kirill Kravchenko, director general pentru Serbia si director general adjunct pentru activele din strainatate al „Gazpromneft”, a prezentat autoritatilor române intentiile de dezvoltare în tara noastra. Planurile includeau investitii în domeniul petrolier de câteva sute de milioane de euro pâna în 2015 si crearea de aproximativ 500 de locuri de munca.

Pentru Bulgaria si România, tinta NIS este sa aiba 40 de benzinarii în fiecare din cele doua tari pâna la finele anului. Ulterior, pâna la finele lui 2014, NIS vrea sa ajunga la o retea de 80 de benzinarii în Bulgaria si 120 de benzinarii în România.

A.T., bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie