MAI anunta ca nu mai sunt localitati si persoane izolate

 

Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a anuntat ca la nivel national nu mai exista persoane si localitati izolate, conform raportarilor primite vineri dimineata la Centrul Operational de Comanda.

localitati izolateDin dispozitia ministrului Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, utilajele de deszapezire din judetele Iasi si Suceava vor actiona incepand de vineri in judetul Botosani, unde situatia este mai dificila, pentru deblocarea drumurilor din acest judet, se arata intr-un comunicat al MAI.

In ultimele 24 de ore MAI a intervenit pentru salvarea de vieti omenesti, 16 persoane au necesitat asistenta medicala de urgenta si 97 se aflau izolate, fiind in prezent in afara oricarui pericol. Dispozitia transmisa la videoconferinta de miercuri privind adapostirea in centre sociale puse la dispozitie de autoritatile locale a persoanelor fara adapost ramane valabila, in conditiile temperaturilor scazute care se inregistreaza in aceste zile.

In ceea ce priveste circulatia pe drumurile nationale si judetene, pentru fiecare segment de drum national inchis s-au gasit solutii si s-au realizat rute alternative care sa permita deplasarea.

Totodata, au fost aplicate peste 1.600 de sanctiuni contraventionale pentru conducatorii auto care, fara a avea anvelope de iarna, au incercat sa patrunda pe drumurile acoperite cu zapada. Dintre acestea, 11 sanctiuni au fost aplicate administratorilor de drumuri care nu au intervenit indeajuns la deszapezire.

La misiunile de interventie, salvare de vieti omenesti si asistenta pentru deblocarea drumurilor nationale si judetene au participat peste 1.700 de angajati ai MAI – cadre ale Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta, jandarmi, politisti si politisti de frontiera.

De marti, munca acestora s-a concretizat in salvarea din situatii dificile cauzate de zapada a 1.231 de persoane.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie