Cererile de decontare pe programul POSDRU vor fi trimise vineri si luni la Bruxelles. Ponta nu stie daca platile vor incepe anul acesta.

 

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bruxelles, ca Guvernul trimite Comisiei Europene, vineri si luni, doua serii de cereri de decontare pe programul POSDRU, platile urmand sa se faca in urmatoarea perioada „in functie de analiza cererilor si de alimentarea Fondului Social European” cu bani.

victor ponta1„Noi suntem pregatiti cu toate documentele si pleaca de la autoritatea centrala de plati, vineri pleaca seria de cereri de decontare si de asemenea luni mai sunt pregatite documente pentru inca 130 de milioane de euro”, a declarat Ponta, la Bruxelles, dupa reuniunea PES.

El a aratat ca exista si „vestea buna” a intelegerii intre Parlamentul European si Comisia Europeana privind rectificarea bugetului UE pe 2012 pentru alimentarea Fondului Social European.

„Stiti ca era acel deficit de aproape 10 miliarde, s-a gasit o solutie pentru sase si urmeaza inca trei si asta este o veste buna pentru ca de acolo vin banii de la POSDRU”, a afirmat Ponta.
Intrebat daca platile pe POSDRU vor fi facute de Bruxelles pana la sfarsitul anului si daca i-a fost comunicat acest lucru de catre comisarul european László Andor, cu care s-a intalnit la reuniunea PES, Ponta a raspuns ca oficialul european nu putea sa ii spuna acest lucru si ca platile vor fi efectuate „in functie de analiza cererilor noastre si de alimentarea Fondului Social European”.

Presedintele Traian Basescu l-a acuzat saptamana trecuta pe premierul Ponta ca a mintit privind deblocarea platilor pe programul POSDRU de catre Comisia Europeana.

Ponta a raspuns ca interventia presedintelui Basescu denota „mare tupeu”.

Intrebat daca este adevarat ca pana la 15 decembrie trebuie transmise cererile pentru POSDRU, premierul a explicat ca exista diverse date pentru mai multe programe, iar in cazul POSDRU este vorba de 15 decembrie.

Intrebat, de asemenea, daca este adevarat ca in privinta fondurilor POSDRU este vorba doar de o deblocare partiala, urmand ca oficialii CE sa efectueze o noua evaluare dupa care sa fie o deblocare completa, premierul a aratat ca la toate progranele vor fi astfel de evaluari ulterioare.

Premierul Victor Ponta declara anterior ca, prin acceptarea corectiilor financiare si indreptarea neregulilor constatate in perioada 2009-2011, in luna decembrie pot fi reluate rambursarile de catre Bruxelles pentru POSDRU, care sunt blocate din vara.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie