Numele lui VASILE BLAGA si LIVIU POPA aparute in interceptarile din dosarul bancherilor

 

Numele lui Vasile Blaga precum si cel al fostului sef al IGPR, Liviu Popa apar in interceptarile din dosarul bacherilor. Surse judiciare spun ca unul dintre capii retelei ar fi omul de afaceri Marius Locic condamnat in vara la 4 ani de inchisoare intr-un caz de coruptie alaturi de Catalin Voicu. Aceleasi surse spun ca in dosarul fraudei record ar aparea si Oana Mizil si fratii Vasile si Dumitru Crestin.

politia romana perchezitiiO judecatoare de la Curtea de Apel Bucuresti este audiata ca martor in acest dosar. Sapte directori de banci sunt acuzati ca ar fi ajutat mai multi afaceristi bucuresteni sa obtina ilegal credite in valoare toatala de 85 de milioane de euro.

Lucian Cojocaru, fost director BRD si in prezent vicepresedinte Volksbank, sefi ai sucursalelor BRD Unirii si Dorobanti si responsabili ATE Bank sunt cercetati de DIICOT in acest caz.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism  – Structura Centrala efectueaza 48 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si judetele Satu Mare, Ilfov si Valcea.

Actiunea vizeaza destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 58 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalarea banilor.

Mai multe persoane influente din mediul de afaceri din Capitala ar fi luat ilegal credite de la doua banci, pentru 35 de firme, cu sprijinul a sapte directori ai bancilor. Prejudiciul se ridica la 85 de milioane de euro.

La sediul DIICOT vor fi audiate 90 de persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

antena3.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie