Ponta vrea ca atributiile judetelor sa fie preluate de regiunile de dezvoltare. Criteriul etnic nu exista

 

Regiunile de dezvoltare care vor fi organizate in cadrul procesului de regionalizare vor prelua cat mai multe dintre atributiile administrative si de decizie ale Guvernului, dar si ale judetelor, fara ca la constituirea acestora sa fie luat in calcul criteriul etnic, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

„Vom discuta si cu UDMR, si cu PDL, si cu PP-DD, cu oricine altcineva, despre cum trebuie sa arate regiunile. Nu se pune problema, este total exclus, ideea de vreo regiune pe un criteriu etnic. Criteriul etnic nu exista in Europa, in Europa criteriile pentru regiuni sunt populatie, suprafata si dezvoltarea economica, PIB-ul pe cap de locuitor. Nu exista criteriul etnic si nimeni nu cauta asa ceva”, a spus Ponta la RTV.

Calendarul prezentat de catre premier prevede modificarea Constitutiei in prima sesiune parlamentara, in intervalul februarie-iunie 2013 si pregatirea regiunilor pana la alegerile europarlamentare din mai 2014 precum si organizarea simultana a acestor alegeri cu cele regionale.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie