Radu Enache, Continental Hotels: Incurajati capitalul autohton si garantati stabilitate fiscala

 

Investiti serios în infrastructura, nu mai creati dispute politice, micsorati aparatul guvernamental si garantati stabilitate fiscala, cer reprezentantii mediului de business.
Pe masura ce Biroul Electoral Central (BEC) centralizeaza datele din judete, USL, marea alianta câstigatoare a legislativelor de duminica, începe sa vizeze si chiar poate sa ajunga acolo, anume sa controleze doua treimi din Parlament.

Analistii financiar si oamenii de afaceri atrag însa atentia ca urmeaza un an greu si ca euforia victoriei trebuie potolita.

Acum ca stim cine ne va conduce în urmatorii patru ani sper sa vedem mai multa întelepciune din partea politicienilor. Urmeaza un an dificil. Eu îmi doresc din partea noului guvern ce îmi doream si înainte: investitii în infrastructura, dat fiind ca avem un business în transport, predictabilitate fiscala. Sper ca noul guvern sa faca un plan de actiune de care sa se tina, sa fie mai întelept„, spune Adrian Adam, unul dintre cei trei proprietari ai companiei FAN Courier.

Radu Enache, actionarul majoritar al lantului hotelier Continental Hotels, spune: „Printre prioritati ar trebui sa se numere investitiile în infrastructura, stabilitatea fiscala, încurajarea capitalului autohton. (…) Turismul are nevoie sa primeasca acel push pentru a reusi sa aiba o contributie mai mare în PIB-ul tarii. Bineînteles ca avem nevoie si de promovare. Ministerul Turismului ar trebui sa puna România pe harta destinatiilor turistice„.

Dupa numaratoarea a 96% din voturi BEC a comunicat ca USL are 58,6% la Camera si 60% la Senat, iar ARD are 16,5% la Camera si 16,7% la Senat. PPDD are în jur de 14% în ambele camere, iar UDMR a desasit cu putin pragul electoral de 5%. Tradus în mandate, acest lucru poate duce USL la peste 2/3 din mandatele parlamentare.

Data fiind diferenta foarte mare de scor si faptul ca USL a câstigat, dupa datele partiale toate colegiile din 25 de judete, având, potrivit secretarului general al PSD Liviu Dragnea cel putin 346 de mandate asigurate, numarul de mandate în viitorul parlament va creste spectaculos fata de cele 452 de colegii electorale de senatori si deputati câte au fost „scoase la concurs” în alegerile de duminica, asta pentru a „compensa” pierderile celorlalti.

O putere covârsitoare, asadar, care va da USL si puterea de a modifica Constitutia fara ajutorul celorlalte partide. Viitorul guvern va avea o sustinere parlamentara nemaiîntâlnita din 1990 încoace. Desemnarea premierului, în astfel de conditii, nu mai pare o problema pentru USL. Presedintele Traian Basescu nu a comentat ieri rezultatele alegerilor. În schimb, Liviu Dragnea a sustinut ca, daca presedintele îl va desemna „din prima” pe Victor Ponta drept premier, atunci va fi putea fi vorba de o coabitare serioasa.

zf.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie