Frauda informatica de 4 milioane de dolari comisa de studenti la teologie

 

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Gorj, împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul S.C.C.O. Gorj, au destructurat o grupare de infractori specializata în fraude informatice.

În total sunt învinuite 20 de persoane.

Procurorii D.I.I.C.O.T. efectueaza un numar de 27 de perchezitii domiciliare la imobile apartinând învinuitilor, din Bucuresti si în judetele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacau, Timis si Caras-Severin.

„În fapt, se retine ca membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale din inducerea în eroare a unui numar de aproximativ 100 de parti vatamate, cetateni americani, cu ocazia organizarii de licitatii frauduloase pe site-uri de profil.

Anunturile fictive postate de catre învinuiti erau create prin modificarea unor anunturi reale, prin schimbarea numelui, adresei de email si a altor date ale vânzatorului sau ale bunurilor oferite spre vânzare, cumparatorii fiind astfel indusi în eroare si determinati sa transfere, în conturi indicate de învinuiti, un avans, fara a primi ulterior bunurile licitate.

Pentru ridicarea sumelor de bani achitate de catre partile vatamate, liderul gruparii a procurat diplome de licenta falsificate, specialitatea medicina si teologie, actele fiind utilizate pentru obtinerea de vize de acces pe teritoriul SUA, pentru membrii gruparii.

Învinuitii se deplasau astfel pe teritoriul SUA unde le erau expediate acte de identitate, permise de conducere, documente de calatorie, toate falsificate, actele fiind utilizate în scopul ridicarii în numerar a sumelor de bani si expedierii acestor sume în România”, transmit reprezentantii DIICOT.

Prejudiciul este de 4 milioane de dolari. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj vor fi audiate 20 de persoane, urmând ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale în cauza.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu ofiterii FBI si Secret Service, din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti.

Potrivit surselor EVZ, capii retelei erau studenti la Teologie.

Ionel Stoica, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie