Firma omului de afaceri Nelu Iordache, S.C. Romstrade SRL intra in insolventa

 

Firma lui Nelu Iordache, SC Romstrade SRL, intra in insolventa, a decis luni Tribunalul Giurgiu, care a admis cererea creditoarei SC Agroindustrial Construct SRL.
Prin aceeasi sentinta, instanta a decis sa ridice in totalitate dreptul de administrare al debitorului, odata cu desemnarea administratorului judiciar. De asemenea, instanta a dat dispozitie tuturor bancilor la care firma Romstrade are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara ordin al judecatorului sindic sau administratorului judiciar, obligatia de instiintare a bancilor revenind administratorului judiciar.

„In temeiul art.35 din lege, instanta pune in vedere debitoarei ca in termen de 10 zile de la data deschiderii procedurii sa depuna actele prevazute de art.28 alin.1 din lege, in caz contrar urmand a fi sesizate organele competente, conform art.147 din Legea nr.85/2006. In baza art.44 din Legea nr.85/2006 obliga debitoarea sa puna la dispozitia administratorului judiciar informatiile cu privire la activitatea acesteia , precum si lista cuprinzand transferurile patrimoniale efectuate in cele 120 zile anterioare deschiderii procedurii. Fixeaza termen limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitoarei la data de 25 ianuarie 2013 Fixeaza termen limita pentru verificarea creantelor, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului preliminar al creantelor la data de 15.02.2013. Fixeaza termen limita pentru depunerea contestatiilor la tabelul preliminar la data de 04.03.2013. Fixeaza termenul de definitivare a tabelului creantelor la data 20.03.2013. Fixeaza data primei sedinte a adunarii creditorilor la data de 21.02.2013”, se mai arata in decizia Tribunalului Giurgiu.

Totodata, instanta a numit ca administrator judiciar provizoriu pana la data primei adunari a creditorilor societatea profesionala Casa de Insolventa Transilvania – Filiala Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a admis, in 2 decembrie, propunerea procurorilor DNA si a decis arestarea pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache.

Potrivit DNA, Nelu Iordache este acuzat de schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, delapidare, folosire cu rea credinta a creditului societatii, fals in inscrisuri si spalare de bani. in Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, procurorii au retinut ca Iordache, in calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, a schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25.000.000 lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac – Arad, lucrarea fiind finantata in proportie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

In ultimele doua saptamani, CNADNR a reziliat sase contracte cu Romstrade.

Acestea vizeaza: primul lot al autostrazii Nadlac-Arad, reabilitarea DN6, Alexandria-Craiova (lot  2: km 132+435-km 185+230), modernizarea DN5 Bucuresti – Adunatii Copaceni (km 7+573 – km 19+220), constructia variantei de ocolire a Municipiului Caracal, precum si alte doua contracte de intretinere pe timp de iarna 2012-2013 pentru lotul 6 SDN Ploiesti si lotul 9 (Bucuresti-Lehliu) din Autostrada Soarelui.

realitatea.net.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. toma cristian spune:

    poate sa imi raspunda si mie cineva la acest comentariu vreau sa stiu cand ne vom primi bani restanti de 4 luni de la firma romstrade va multumesc

Adaugă părerea ta


 

Distribuie