Trenurile de pasageri nu vor mai schimba locomotivele la frontiera Romania-Ungaria

 

Trenurile de pasageri vor circula intre Romania si Ungaria fara schimbarea locomotivei la granita odata cu trecerea la noul mers de tren 2012 – 2013 din data de 9 decembrie, informeaza CFR Calatori.

In 9 decembrie intra in vigoare primul contract de interoperabilitate incheiat pentru remorcarea trenurilor internationale intre Romania si Ungaria, fara schimbarea locomotivei la frontiera.

Acest contract bilateral reprezinta concretizarea masurilor de interoperabilitate promovate de Uniunea Europeana, obiectivul fiind fluidizarea traficului in frontiera de stat Curtici si optimizarea utilizarii materialului rulant de tractiune.

Contractul a fost incheiat in luna august 2012, intre CFR Calatori SA- operatorul national din Romania si operatorul de tractiune din Ungaria – Compania MAV-Trackio Zrt pentru remorcarea trenurilor de pasageri.

Trenurile „Dacia” si „Ister” care circula pe ruta Bucuresti Nord – Brasov – Simeria – Curtici – Budapesta si retur, precum si trenul „Transilvania” care circula pe ruta Brasov – Simeria -Curtici- Budapesta si retur, vor fi tractate de locomotive romanesti apartinand CFR Calatori S.A.

Trenul „Traianus” care circula pe ruta Bucuresti Nord – Craiova – Caransebes – Timisoara Nord – Curtici – Budapesta si retur si trenul „Cris” care circula pe ruta Timisoara Nord – Budapesta si retur, vor fi tractate de locomotive apartinand companiei MAV-Trackio Zrt.

Societatea de Transport Feroviar de Calatori  „CFR Calatori” S.A. este operatorul national feroviar de pasageri care efectueaza  transportul public de calatori pe calea ferata. Prin natura sa reprezinta un sector strategic de interes national contribuind la libera circulatie a persoanelor in interiorul si in afara tarii, in conditii ecologice si de siguranta.

Politica pe care managementul companiei o promoveaza si o sustine este asigurarea unor servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament fata de societate in sensul accesibilitatii pentru toate categoriile de cetateni.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie