Facebook se va alia cu Microsoft in lupta pentru publicitate cu Google

 

Facebook si Microsoft sunt in discutii pentru o tranzactie importanta. Daca se va incheia, Facebook ar fi foarte aproape de lansarea unei retele de publicitate cu care ar putea concura cu rivala Google si ar schimba pentru totdeauna modul de publicitate online, scrie Business Insider.

Potrivit catorva surse din industrie, Facebook este in negocieri cu Microsoft pentru a cumpara Atlas Solutions, un produs al Microsoft destinat administrarii publicitatii. Atlas Solutions a fost achizitionat de Microsoft in 2007, cand a oferit 6 miliarde dolari pentru aQuantive.

Sursele Business Insider sunt din afara Facebook si Microsoft.

Microsoft incearca de cativa ani sa vanda Atlas, iar una din surse este apropiatp companiei care a fost interesata de cumparare. in ultimele zile, Microsoft a pus capat negocierilor cu aceasta companie si a spus ca se indreapta catre un acord cu Facebook.

De atunci, angajati ai Facebook si Microsoft au mers la alte companii din domeniul tehnologiei specializate pe publicitate pentru a face cercetari in asupra tranzactiei.

Chiar daca achizitionarea Atlas a fost principalul motiv pentru care Microsoft a cumparat aQuantive pentru 6 miliarde dolari in 2008, se pare ca Facebook va plati un pret mult mai mic. Una din surse spune ca la precedentele negocieri dintre Facebook si Microsoft, cea mai mare oferta pentru Atlas a fost de 30 milioane dolari. Microsoft si-a sters din bilant cea mai mare parte din 6 miliarde dolari.

Responsabilii de presa ai Facebook si Microsoft au refuzat sa comenteze asupra subiectului. cei de la Business Insider spun ca nu au auzit daca „deal-ul” este aproape sa se incheie, doar ca discutiile sunt foarte serioase. Este posibil si ca intelegerea sa pice.

capital.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie