PSD si-a luat mana de pe Ion Stan si sustine propunerea de incuviintare a arestarii preventive

 

Grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputatilor a decis joi cu majoritate de voturi sa sustina incuviintarea cererii procurorilor de arestare preventiva a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenta.

„Am avut o sedinta de grup destul de restransa numeric. S-a luat act de materialele care au fost transmise, scrisoarea doamnei ministru al Justitiei, raportul Comisiei juridice si analizand aceste materiale intocmim in acest moment punctul de vedere al grupului care va fi prezentat in sedinta de plen de miercuri”, a declarat, la finalul sedintei de grup, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu.

El a adaugat ca deputatii social-democrati au votat in majoritate pentru incuviintarea cererii procurorilor DNA de arestare preventiva a lui Stan.

„Decizia noastra se bazeaza pe dorinta noastra clara de a nu obstructiona in niciun fel mersul firesc al acestui proces, mi se pare firesc ca domnul Stan, pe care eu personal nu pot sa-mi permit sa-l socotesc a priori nici vinovat, nici nevinovat, suntem intr-un stat de drept unde functioneaza prezumtia de nevinovatie, isi va dovedi in instanta nevinovatia. El se afla in postura de candidat si este foarte posibil sa primeasca un nou mandat. Cursul firesc al dosarului va fi cel cunoscut, miercuri va fi o sedinta de plen, nu stiu care va fi votul in plen”, a mai precizat Neacsu.

Acesta a precizat ca nu poate spune exact daca miercurea viitoare va fi cvorum la plen, pentru ca o parte dintre deputati nu vor mai fi in Parlament si e posibil „sa fie putin suparati din pricina asta”.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a primit martea trecuta de la ministrul Justitiei cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Ion Stan.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor pentru a cere incuviintarea arestarii deputatului Ion Stan, in sarcina caruia au fost retinute doua infractiuni de trafic de influenta.

Deputatul PSD Ion Stan si soferul acestuia, Florin Sarca, au fost pusi sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenta.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie