Portita pentru fentarea admiterii la liceu

 

Elevii de liceu care au ratat admiterea pentru că au avut o medie mică au acum o nouă şansă de a ajunge la liceul dorit. Ajutorul vine chiar de la Ministerul Educaţiei

Un ordin recent simplifică transferul tuturor elevilor de la o şcoală la alta, de la un profil la altul şi de la o specializare la alta. Astfel, dacă până acum un elev de clasa a X-a avea nevoie atât de aprobarea consiliului de administraţie al şcolii de unde pleca, cât şi de cel al instituţiei de învăţământ primitoare, acum nu mai este nevoie decât de aprobarea unităţii unde se face transferul.

Este adevărat, transferul elevilor se finalizează cu acordul şcolii primitoare, iar şcoala de unde pleacă elevul îşi dă doar avizul”, a explicat secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca.
Cele mai bune LICEE din LUME vin în Timișoara și București să recruteze elevi români!
Nota 10 la purtare şi medie bună
Întrebat dacă un elev de la un liceu slab se poate transfera la unul bun, Fedorca a declarat că acest lucru este posibil începând cu clasa a X-a, cu două condiţii şi anume: elevul care solicită transferul să aibă cel puţin media generală a ultimului elev de la şcoala unde urmează să se mute şi nota 10 la purtare. „Pentru transferul elevilor de clasa a IX-a este necesar acordul inspectoratului”, a spus Fedorca.

Măsura este salutată de reprezentanţii părinţilor care spun că elevii au dreptul să aleagă şcoala dorită. „Este firesc atâta vreme cât noi suntem beneficiarii sistemului de educaţie să putem alege unde să ne trimitem copilul la studii. Am pătimit destul la înscrierea copiilor la clasa I şi la clasa pregătitoare. Nu cred că în acest fel se poate ocoli admiterea la liceu atâta timp cât instituţia şcolară care primeşte poate pune condiţii proprii de acceptare”, ne-a declarat Mihaela Gună, preşedinta Asociaţiei Federaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar.

evz.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie