Posta Romana se reprofileaza pe servicii de asigurari si telefonie

 

Afacerile Postei Romane vor continua sa scada si in 2013, dupa pierderea unui drept rezervat companiei, la finele acestui an si, iar in acest context managementul operatorului vizeaza noi activitati, de brokeraj de asigurari si servicii financiar-bancare sau de telefonie mobila.

„In ultimii 3 ani, pierderile cumulate ale Postei Romane au depasit 400 milioane de lei. Afacerile companiei s-au inscris pe un trend negativ, care se va mentine si in 2013, pentru ca Posta va pierde, la 31 decembrie 2012, dreptul rezervat pentru prestarea de servicii postale constand in trimiteri de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 de grame”, a declarat miercuri directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu.

El a adaugat ca managementul companiei si-a propus, prin elaborarea unei strategii, sa reduca pierderile de venituri prin intrarea Postei pe piata brokerajului de asigurari si zona serviciilor financiar-bancare.

„Avem o strategie pentru minimizarea reducerii veniturilor, care se bazeaza pe mentinerea actualilor clienti si pe atragerea de noi clienti. Vrem sa imbunatatim portofoliul de servicii si ne vom indrepta spre zona asigurarilor obligatorii de locuinte. Posta va deveni in scurt timp broker de asigurari si va intermedia, prin capilaritatea retelei, vanzarea acestor polite in zona mic urbana si rurala”, a spus Smeeianu.
El a aratat ca Posta intentioneaza sa lanseze servicii financiar-bancare in 2013, in parteneriat cu o banca sau prin intermediul unei banci proprii.

„Totodata, vrem sa introducem o platforma informatica foarte puternica in fiecare oficiu postal, cu capabilitati de servicii de asigurari, servicii bancare si servicii de statistica postala, precum si alte servicii pe care potentialii clienti le-ar putea solicita”, a spus seful operatorului national postal.

Smeeianu, care la inceputul anilor 2000 a fost seful autoritatii de reglementare in telecom, a afirmat ca Posta Romana vrea sa activeze si in zona serviciilor de telefonie mobila.

„Compania a lansat o cerere de oferta privind implementarea unui operator virtual de telecomunicatii mobile (MVNO), in varianta cea mai facila, respectiv revanzator de servicii de telefonie mobila. Acest demers a avut la baza capilaritatea retelei de oficii si prezenta postasului la poarta clientului neinstruit in domeniul comunicatiilor mobile”, a spus Smeeianu, care a adaugat ca operatorul a primit doua oferte si ca in jurul datei de 10 decembrie va fi anuntat castigatorul licitatiei.

Un MVNO este un operator care furnizeaza servicii de voce si date mobile fara a-si construi propria retea de antene si fibra optica, ci inchiriind infrastructura de la operatori existenti.

Smeeianu a spus ca Posta va avea in portofoliu doua servicii de telefonie mobila, unul de baza, popular, care va permite comunicatii gratuite in interiorul unei localitati, si altul care se va situa sub cea mai ieftina oferta de servicii preplatite de pe piata.

„Vom ajunge astfel la cea mai paupera zona a populatiei, care va putea accesa servicii de telefonie mobila. Ma astept sa lansam aceste servicii undeva la inceputul anului 2013 si ma astept ca, intr-o prima faza, sa avem 20-30.000 de cartele vandute. De asemenea, vom dezvolta parteneriatul cu Radiocom pe segmentul serviciilor de acces in banda larga la Internet prin tehnologia WiMAX”, a spus seful operatorului postal.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie