Sarbatorile de iarna aduc castiguri pe bursa in trei luni cat intr-un an

 

Investitorii sunt cuprinsi in lunile de iarna de aceeasi frenezie la cumparare ca si clientii supermarketurilor. Statisticile de la bursa de la Bucuresti arata ca decembrie, ianuarie si februarie sunt lunile care au adus din 1997 si pana in prezent printre cele mai mari castiguri lunare, in medie de 2,3%, 6,9% si 2,2%.

Randamentele care s-au obtinut in medie in aceste trei luni de iarna pe bursa sunt atat de ridicate incat daca un investitor le ignora in ultimii 15 ani si investea in restul celor noua luni din martie pana in noiembrie mai mult pierdea bani pe bursa, arata analiza ZF (Ziarul Financiar). in ultimii trei ani, castigul mediu din ianuarie s-a cifrat la 9,5%, iar cel din perioada decembrie – februarie a fost de 16,5%.

Brokerii spun ca o explicatie pentru cresterile mai importante din lunile de iarna este si faptul ca investitorii isi fac calcule cu privire la dividendele ce urmeaza sa fie distribuite de companii si cumpara cu cateva luni inainte de datele de inregistrare ale acestora (perioada aprilie – mai), pentru a putea profita de randamentele importante ale dividendelor.

Spre exemplu anul acesta SIF-urile au acordat dividende la care randamentul s-a situat intre 11% si 36%, iar anul viitor SIF-urile sunt asteptate sa acorde dividende cu un randament cuprins intre 7% si 31% luand in calcul profiturile acestora dupa primele 10 luni.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie