Mihaela Geoana mentionata in Dosarul Bancherilor

 

Unul dintre liderii retelei bancherilor, Mihai Stan, a declarat, în fata procurorilor DIICOT, ca ar fi fost ajutat de sotia senatorului Mircea Geoana, Mihaela Geoana, dar si de Sorin Frunzaverde, fost democrat-liberal, actual vicepresedinte al PNL. Informatia se regaseste în referatul procurorilor DIICOT, prin care acestia cer instantei de judecata sa prelungeasca mandatul de arestare preventiva a lui Mihai Stan.

Mihai Stan a declarat, în fata instantei de judecata, ca a fost ajutat de parlamentari si ministri ca sa obtina credite. De data asta le-a dat procurorilor si câteva nume.

„Precizez ca dosarul îl aveam depus înainte la unitatea bancara, fiindu-i înmânat de catre mine numitului Chiru, care i l-a dat numitei Geoana Mihaela. Aceasta i l-a dat la rându-i fratelui sau, Costea Ionut, care, la rându-i, i l-a dat lui Ghinescu Serban, director pe tara în Exim Bank, finantare persoane juridice”, a declarat Mihai Stan, în fata procurorilor DIICOT.

Liderul retelei le-a mai povestit anchetatorilor si despre cum si-a facut relatii în cadrul Ministerului Economiei.

„În legatura cu dosarele de finantare depuse la Ministerul Economiei, o cunostinta, primar în localitatea Pojejena, în Moldova Noua, prin intermediul lui Sorin Frunzaverde, am ajuns la Critian Haiduc, care era secretar de stat în Ministerul Economiei”, a mai declarat Mihai Stan procurorilor.

Sotia senatorului Mircea Geoana respinge, însa, acuzatiile lansate de Mihai Stan, lider al Gruparii Bancherilor.

„Nu îl cunosc pe domnul Stan. Nu l-am vazut niciodata, nu am primit niciun dosar de la dânsii si niciodata nu am dat vreun dosar fratelui meu, legat de profesia lui”, a spus Mihaela Geoana, pentru Realitatea TV.

Întrebata daca îl cunoaste pe Chiru, aceasta a explicat: „Este un coleg al fiului meu de scoala, cred, care se numeste Chiru, dar nu am avut nicio relatie profesionala cu dânsii”, a precizat Mihaela Geoana, într-o discutie cu un reporter Realitatea TV.

Presedintele Consiliului Judetean Caras Severin, Sorin Frunzaverde, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere în legatura cu declaratiile lui Mihai Stan.

34 de persoane sunt cercetate în Dosarul Bancherilor, dintre care doar 17 au fost arestate preventiv. Printre acestea, fostul general de Securitate Dragos Diaconescu, dar si oamenii de afaceri Mihai Stan si Daniel Ruse.

realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie