Unitatea 1 de la Cernavoda a fost oprita din cauza conditiilor meteo

 

Unitatea 1 de la Cernavoda a fost oprita luni din cauza conditiilor meteorologice care au afectat retelele de transport al energiei electrice din sistem, a declarat luni, pentru Agerpres, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Rodin Traicu.

Potrivit sursei citate, Unitatea 1 va fi repornita in 36 de ore.

„Unitatea 1 de la Centrala nuclearelectrica de la Cernavoda s-a oprit din cauza intensificarilor de vant care au afectat liniile electrice pe directiile Cernavoda – Ialomita, Cernavoda – Constanta. Nu exista niciun pericol iar reactorul va fi repornit in 36 de ore”, a explicat Traicu.

Cele doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda au produs, in primele opt luni din 2012, o cantitate de energie electrica de 7,433 milioane MWh, din care 6,848 milioane MWh au fost livrati in Sistemul Energetic National, conform datelor publicate pe site-ul Nuclearelectrica.

Unitatea 1 a produs, in primele opt luni din 2012, circa 3,38 milioane MWh si a livrat 4,053 milioane MWh, inregistrand un factor mediu de capacitate de 82,06%, iar Unitatea 2 a produs 4,053 milioane MWh si a livrat 3,743 milioane MWh, avand un factor mediu de capacitate de 98,5%.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, trei avertizari de vant puternic, incadrate la categoria Cod Galben si Cod Portocaliu, valabile pentru sudul si estul Munteniei, Dobrogea si pe arii extinse din Moldova.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie