Comisa Juridica a Camerei a avizat cererea de arestare, in cazul Ion Stan

 

Comisa Juridica a Camerei a avizat pozitiv, cu noua voturi „pentru” si un vot „impotriva”, cererea justitiei privind arestarea preventiva a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenta.Presedintele Comisiei, deputatul PDL Daniel Buda, a facut acest anunt. El a cerut, de asemenea, grupului PSD sa se reuneasca de urgenta pentru a emite un punct de vedere pe tema cererii in cazul Stan.
Buda a mai spus ca a cerut ca plenul Camerei sa se intruneasca pana miercuri pentru a decide in acest caz.

Deputatul Ion Stan si avocatul sau, Doru Viorel Ursu, au participat, luni dimineata, mai putin de jumatate de ora, la lucrarile Comisiei Juridice, unde se dicuta cererea de arestare preventiva a parlamentarului, cei doi plecand fara a face declaratii presei.

Decizia Comisiei Juridice in privinta lui Ion Stan a fost amanata saptamana trecuta, la solicitarea reprezentantilor puterii, care au cerut probe suplimentare in acest caz.
Prin decizia de saptamana trecuta de amanare a elaborarii raportului, Comisia Juridica a depasit termenul de 1 decembrie, care a fost stabilit de catre Biroul permanent al Camerei Deputatilor ca data maxima pana la care trebuie elaborat raportul in cazul Ion Stan.

Ministrul Justitiei a transmis, marti, presedintelui Camerei Deputatilor solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de doua infractiuni de trafic de influenta.

Deputatul PSD Ion Stan ii cerea denuntatorului sau, omul de afaceri Nicusor Dima, „cate doua milioane, de benzina”, pentru cele 600 de masini pe care intentiona sa le foloseasca in campanie, la randul sau Dima estimand ca este vorba despre „un miliard, un miliard doua sute”.

Potrivit referatului trimis de DNA Camerei Deputatilor, prin care se solicita incuviintarea arestarii deputatului PSD Ion Stan, procurorii arata ca parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denuntatorului sau, scrie Gandul. in interceptari Ion Stan ii solicita denuntatorului sau, omul de afaceri Nicusor Dima, sa il ajute financiar in campania electorala. Denuntatorul a mai precizat procurorilor ca in 2009 a platit pentru peste 155.000 de galeti rosii care au fost impartie in campania electorala pentru europarlamentare. in schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

Intr-una din stenograme Ion Stan vorbeste cu denuntatorul sau si spune ca atat Adrian Tutuianu, presedintele CJ Dambovita, cat si Rovana Pulmb au o datorie fata de el.

Procurorii sustin ca din discutiile purtate intre cei doi a reiesit ca Ion Stan, Adrian Tutuianu si Rovana Plumb ar fi beneficiat de sponsorizarea efectuata in campaniile anterioare catre formatiunea politica prin firmele coordonate de Dima Nicusor Sorin.

De asemenea, Ion Stan i-a propus lui Dima Nicusor Sorin sa il sprijine in afacerile pe care le deruleaza, aranjandu-i o intrevedere cu Adrian Tutuianu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, despre care a afirmat ca a revenit la sentimente mai bune fata de el si ca „au batut palma”.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie