Proiectul OUG care modifica Legea audiovizualului, trimisa de Ministerul Comunicatiilor la CNA

 

Ministerul Comunicatiilor a trimis la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), spre analizare si punct de vedere, proiectul de Ordonanta de Urgenta de modificare a Legii audiovizualului, a declarat, vineri, pentru Mediafax, Rasvan Popescu, presedintele CNA.

„Am primit de la Ministerul Comunicatiilor proiectul de Ordonanta de Urgenta (de modificare a Legii audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, n.r.) spre analizare si punct de vedere. In proiect nu mai exista niciun fel de prevederi referitoare la modificarea statutului CNA. Urmeaza ca departamentele noastre de specialitate, serviciul juridic si compartimentul de reglementari, sa faca o prima analiza tehnica si ulterior textul Ordonantei va fi suspus dezbaterii in Consiliu, in cursul saptamânii viitoare”, a declarat Rasvan Popescu, presedintele CNA.

Ministerul Comunicatiilor este initiatorul acestui proiect de Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG).

Trimiterea proiectului de OUG, spre analiza, la CNA implica faptul ca Ordonanta de Urgenta nu a fost aprobata inca in Guvern, asa cum a sugerat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, in 27 noiembrie.
Pe de alta parte, anuntul transmiterii la CNA a proiectului de OUG s-a produs in contextul in care cinci membri ai Consiliului – Ioan Onisei, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Valentin Jucan si Mircea Deaca – au sustinut, in 28 noiembrie, o conferinta de presa, in care au spus ca vor sesiza Comisiile pentru Cultura din Parlament in legatura cu OUG de modificare a Legii audiovizualului. „Si, la rigoare, ne rezervam dreptul de a sesiza Comisia Europeana si Parlamentul European”, a mai spus atunci Ioan Onisei.

De altfel, cei cinci membri ai CNA lucreaza in prezent la o scrisoare despre OUG de modificare a Legii audiovizualului, care ar urma sa fie transmisa institutiilor europene, dupa cum a confirmat, vineri, 30 noiembrie, pentru Mediafax, Gelu Trandafir, membru al CNA.

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, 28 noiembrie, ca OUG care modifica Legea audiovizualului nu a fost publicata inca in Monitorul Oficial pentru ca ministerele Justitiei si Finantelor trebuie sa dea forma finala a acestei, in urma deciziei Guvernului de a se scoate din ordonanta toate referirile la CNA.

„Nu s-a publicat in Monitorul Oficial Ordonanta pentru ca Ministerul Justitiei si Ministerul de Finante, in urma deciziei de ieri din Guvern de a scoate toate referirile la CNA, trebuie sa dea forma finala”, a spus Ponta, raspunzând unei intrebari in acest sens.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie