Mark Hollinger, Presedintele si CEO-ul Discovery Networks indignat de situatia cu RCS & RDS

 

Presedintele si CEO-ul Discovery Networks, Mark Hollinger, a transmis o scrisoare deschisa telespectatorilor din tara noastra, referitoare la eliminarea posturilor din grila RCD&RDS, în care afirma ca Discovery este „indignat” de situatie, motiv pentru care a demarat discutii cu autoritatile românesti si europene, potrivt surselor de presa.

Hollinger avertizeaza asupra faptului ca „exista riscul ca telespectatorii sa fie prinsi în contracte la preturi mari, pentru servicii pe care nu si le doresc sau asupra carora nu au niciun control”, se arata în scrisoare.

„În urma cu o saptamâna, Discovery Networks îi avertiza pe abonatii RCS&RDS ca este foarte posibil sa piarda cele sase canale Discovery, inclusiv Discovery Channel, TLC si Animal Planet. Din pacate, aceste temeri s-au adeverit, iar RCS&RDS a scos canalele noastre din ofertele sale în seara de 29 noiembrie, cu o zi înainte de expirarea contractului.[…] Acest lucru se întâmpla dupa aproape un an de încercari ale Discovery Networks de a aduce RCS&RDS la masa negocierilor.

[…] Avem încredere în publicul din România si în economia tarii, tocmai de aceea am investit aici în crearea unui birou local, care este responsabil de operatiunile Discovery în Sud-Estul Europei.

[…] Discovery a oferit celor de la RCS&RDS reduceri ale tarifelor tocmai pentru a veni în întâmpinarea preocuparilor lor legate de conditiile economice în schimbare din România si pozitia lor pe piata. Cu toate acestea, nu au considerat necesar sa se întoarca la masa negocierilor si sa discute pe marginea ofertei noastre.

Suntem indignati de ceea ce se întâmpla, motiv pentru care am demarat discutiile cu autoritatile din România si cu Uniunea Europeana”, se arata în scrisoarea deschisa.

Potrivit Mediafax, RCS&RDS a scos, joi seara, toate canalele operate de compania Discovery Networks de pe retelele sale de cablu, analogic si digital, fara a-si anunta telespectatorii si fara a avea aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, asa cum impune Legea audiovizualului.

bursa.ro

.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie