Iulian Stanciu a explodat eMag

 

În urma cu câteva luni fondul de investitii sud-american Naspers a preluat 70% din actiunile eMag, într-o tranzactie estimata la 100 de milioane de euro.

„Este un pas important pentru industria locala si un semnal ca jucatorii români pot fi atragatori pentru investitorii internationali”, declara Iulian Stanciu, director general al eMag, care va asigura în continuare managementul companiei si pastreaza 21,4% din actiunile acesteia. Si Radu Apostolescu pastreaza un pachet de actiuni – de 8,4%. eMag a avut anul trecut o cifra de afaceri de 145 de milioane de euro, în crestere cu 42% comparativ cu 2010, mentinându-si pozitia de cel mai mare magazin online din sud-estul Europei. Pentru anul în curs reprezentantii companiei estimau anterior o crestere a veniturilor pâna la 180 de milioane de euro. În portofoliul eMag se regasesc atât produse si solutii IT si de comunicatii, cât si echipamente electronice si electrocasnice, iar compania opereaza magazinul www.emag.ro, precum si sapte showroom-uri în Bucuresti, Iasi, Ploiesti, Cluj, Constanta si Craiova.

Iulian Stanciu si Sebastian Ghita (care a cedat acum întregul pachet de actiuni) si-au înmultit frumos banii, de vreme ce anul trecut Asesoft a platit câteva milioane de euro pentru 30% din pachetul de actiuni al eMag cumparat de la Bogdan Vlad si Dan Teodorescu, doi dintre fondatori afacerii, alaturi de Radu Apostolescu. Timp de 12 ani Iulian Stanciu a fost practic artizanul dezvoltarii explozive a Asesoft, evolutie reiterata apoi si în cadrul magazinului online. La cârma eMag a ajuns în urma cu trei ani, odata cu preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre Asesoft Distribution. Nu a fost implicat în afacere chiar de la început, însa ploiesteanul Sebastian Ghita l-a atras pe Stanciu cu ideea de a se ocupa de activitatile de retail de calculatoare din Bucuresti. O afacere pornita de la zero cu bani foarte putini si dezvoltata de atunci în cel mai mare distribuitor de produse IT&C de pe piata.

Ioana Mihai, businessmagazin.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie