De la anul, angajatii sectorului public nu vor mai munci cat sapte

 

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu, a declarat marti pentru Agerpres ca incepand de anul viitor angajarile se vor face respectand raportul de 1 la 1 si nu de 1 la 7 ca pana acum.

„O sa incercam sa eliminam raportul de 1 la 7 si sa introducem raportul de 1 la 1. La anul, pe acest principiu vom merge, iar eu pot sa va spun ca dezastrul cel mai mare este in asistenta sociala unde avem peste 10.000 de locuri de munca neocupate la nivel national. Se va renunta la raportul de 1 la 7 si se va merge pe raportul de 1 la 1. Daca pleaca cineva angajam imediat. Pana acum, in urma angajarilor facute in politie pentru ca erau sate fara politisti sau in spitale unde stiti ce probleme au fost sau in invatamant unde s-au deblocat posturi administrative, ne-am incadrat in procentul cu cheltuielile in PIB si la fel vom face si la anul, cand vom mai face angajari pe locurile bugetate”, a precizat Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a participat marti la Predeal la Conferinta de incheiere pentru Romania a Anului European al imbatranirii Active si al Solidaritatii intre Generatii.

Agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie