211 km de autostrada executati in 25 de ani

 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România anunta participantii la trafic ca în data de 29 noiembrie 2012 va avea loc ceremonia oficiala de receptie la terminarea lucrarilor pentru tronsoanele 6 si 7 ale autostrazii A2, respectiv Cernavoda – Medgidia si Medgidia – Constanta.

Lucrarile de constructie pentru tronsonul Cernavoda – Medgidia au fost executate de Asocierea ASTALDI SPA-MAX BOEGL ROMANIA SRL CERNAVODA, cele pentru tronsonul Medgidia – Constanta de Asocierea Astaldi SpA – Max Bögl, iar serviciile de consultanta sunt asigurate de Asocierea S.C. Search Corporation SRL/S.C. Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

Este vorba, mai exact, despre autostrada care leaga Bucurestiul de Constanta. Primul tronson, Cernavoda-Fetesti, a fost inau­gurat în 1987. Pe 29 noiembrie 2012 va fi dat în folosinta si ultimul tronson: Cernavoda-Medgidia, scrie românialibera.ro.

Pe acesta se circula în prezent pe câte un singur sens, iar pe 29 noiembrie este anuntata si deschiderea celorlalte doua sensuri. Informatia a fost furnizata neoficial de catre reprezentantii constructorului. Surse din PSD au confirmat data si au afirmat ca la taierea panglicii este asteptat prim-ministrul Victor Ponta, alaturi de parlamentari si candidati USL. Victor Ponta a fost prezent si la inaugurarea actualelor doua sensuri de mers între Cernavoda si Medgi­dia pe 19 iulie, mai scrie romanialibera.ro.

O vizita realizata saptamâna trecuta pe traseul autostrazii ar fi demonstrat oricarui sofer ca lucrarile sunt gata. Stratul de uzura este turnat, despartitoarele de drumuri sunt montate, marcajele rutiere si panourile sunt de asemenea prezente. Echipele de muncitori mai aveau de lucru numai la consolidarea malurilor de pamânt. Exista voci care spun ca inaugurarea oficiala ar fi amânata pentru ultimele zile de campanie electorala, mai arata sursa citata.

Dupa prima inagurare, cea a tronsonului Fetesti-Cernavoda din 1987, lucrarile au batut pasul pe loc multi ani. Au trecut aproape 20 de ani pâna când a fost gata o noua portiune importanta. Vorbim despre aprilie 2006 si despre bucata dintre Cernavoda si Constanta. Tronsonul dintre Cernavoda si Constanta a fost împartit în doua. Cel care se va inaugura saptamâna viitoare fusese licitat si câstigat initial de francezii de la Colas, dar contractul a fost reziliat si licitatia reluata. Actualii constructori, nemtii de la Max Boegl si italienii de la Astaldi, au ca termen contractual de finalizare data de 3 ianuarie 2013. Costul total al acestei portiuni este de 116 milioane euro.

Valentin Vioreanu, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie