Amenzi de peste 43.000 de lei in prima jumatate a campaniei electorale

 

Peste 300 posibile încălcări ale legii electorale au fost sesizate, la nivelul întregii ţări, în primele două săptămâni ale campaniei pentru alegerile parlamentare, a declarat ieri, într-o conferință de presă purtătorul de cuvânt al Ministerului Administrației și Internelor, Monica Dajbog.

În aceste situații au fost întocmite, până acum, 127 de dosare penale şi s-au aplicat amenzi în valoare totală de aproximativ 43.000 de lei. „La nivelul ţării au fost înregistrate 348 de posibile încălcări ale legii. Unele au fost deja sancţionate, restul aflându-se în faza de investigare”, a precizat reprezentantul MAI. „Numărul de infracţiuni şi contravenţii înregistrat în prima jumătate a campaniei electorale este mult mai redus, comparativ cu alegerile locale din acest an, când în aceeaşi perioadă – primele două săptămâni de campanie, erau deja înregistrate 1.055 de sesizări, dintre care 453 de contravenţii şi 377 de infracţiuni”, a subliniat Monica Dajbog.

Dintre situațiile reclamate în campania actuală, 190 au avut loc în mediul rural și 158 în mediul urban. Cele mai multe sesizări au venit din Bucureşti (34), Prahova (20) şi Gorj (30). Mare parte a reclamațiilor (aproape jumătate din totalul acestora, 45%) au vizat afişajul electoral, inclusiv nerespectarea locurilor de afişaj, deteriorarea sau distrugerea materialelor de campanie, a spus purtătorul de cuvânt al MAI. 136 dintre evenimentele confirmate la nivel național au fost catalogate drept contravenţii, iar persoanele răspunzătoare amendate cu suma totală de 43.300 lei. De asemenea, oamenii legii efectuează în prezent verificări în 127 de cazuri sesizate ca fiind infracţiuni, dintre care 20 intră sub incidența mitei electorale, a mai spus Monica Dajbog.

ro.stiri.yahoo.com

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie