Un nou centru de asistenta pentru mame si copii, victime ale VIOLENTEI DOMESTICE deschis la Bucuresti. Oprescu: Violenta nu se stinge asa usor

 

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, duminica, la deschiderea unui centru pentru victimele de agresiuni domestice, ca „de obicei genul acesta de violenta nu se stinge aşa usor”, astfel ca municipalitatea incearca sa le ajute, sa le protejeze, garantand confidentialitatea cazurilor.

„De obicei genul acesta de violenta nu se stinge asa de usor, pentru ca tine si de cultura, care de multe ori nu exista, ori e alterata, in cele mai multe cazuri, asa cum o dovedesc studiile, de alcool”, a afirmat Sorin Oprescu, la deschiderea unui centru de asistenta pentru mame si copii, victime ale violentei domestice.

Centrul de asistenta pentru mama si copil deschis, duminica, in Capitala pune la dispozitia victimelor consiliere juridica si psihologica, precum si asistenta sociala, garantand masa si cazare pentru victime (de la 72 de ore, pana la 30 de zile).

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Municipiului Bucuresti (DGASMB), Cosmina Simiean, a declarat ca in centrul pus la dispozitie femeilor abuzate, acestea pot sta pana la 30 de zile in functie de situatia fiecareia.

„In fiecare caz in parte, prin serviciile de consiliere psihologica si juridica, femeia este indrumata catre calea legala prin care se poate apara impotriva fenomenului violentei. Avem ajutorul a doua asociatii care ofera asistenta juridica gratuita pentru obtinerea ordinului de protectie pe care orice victima il poate avea impotriva abuzatorului” a precizat Cosmina Simiean.

Totodata, edilul sef al Capitalei a mai spus ca centrul deschis duminica – 25 noiembrie, declarata Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor – nu este singurul spatiu pus la dispozitie de municipalitate pentru victime, acestea putand apela la centrul de primire in regim de urgenta a victimelor violentei in familie denumita „Casa Adra” care are 30 de locuri, dar si la locuinte protejate care aparţin municipalitatii.

Potrivit Cosminei Simiean, numarul solicitarilor de ajutor din partea victimelor „nu este foarte mare, pentru ca din pacate femeile nu stiu nici de drepturile pe care le au, nici de modificarea legislatiei privind violenta in familie si nici de serviciile oferite pentru a le ajuta”.

In acest sens, a fost infiintat un numar de telefon 0800821218, unde pot fi obtinute informatii cu privire la acest domeniu si o adresa de email ajutor@adra.ro.

De asemenea, victimele violentei domestice pot apela si la numar de urgenta 112 sau pe cele ale directiei DGASMB.

„Cu cele 30 de locuri pe care le oferim femeilor si copiilor incercam sa protejam aceste fiinte. Oferindu-le un ragaz, dar si un spatiu in care se pot vindeca”, a adaugat Cosmina Simiean.

Cele doua asociatii aflate in parteneriat cu municipalitatea, care ofera consultanta si asistenta juridica gratuita pentru cunoasterea drepturilor si initierea proceselor pentru instituirea ordinului de protectie sunt ANAIS si ADRA.

Persoanele care vor fi gazduite si in acest centru, dar si in celelalte locuri beneficiaza de paza si protectie, precum si de pastrarea anonimatului si confidentialitatii cazului lor.

Mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie