Sentinta de condamnare a lui Omar Hayssam a foat mentinuta de Inalta Curte de Casatie si Justitie

 

La data de 22 noiembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca nefondate recursurile declarate de catre inculpati in cauza privind pe Omar Hayssam, mentinand dispozitiile sentintei penale prin care Tribunalul Bucuresti a dispus condamnarea inculpatilor.

Condamnarile sunt dupa cum urmeaza:

  •     Omar Hayssam la pedeapsa de 16 ani inchisoare;
  •     Omar Mohamad, la pedeapsa de 14 ani inchisoare;
  •     Quasim Essa la pedeapsa de 16 ani inchisoare.

Reamintim ca, la data de 20 septembrie 2005, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Omar Hayssam, Omar Mohamad si Quasim Essa pentru savarsirea infractiunilor prev. de art. 323 si art. 215 alin. 1,2,3,5 Cod penal.

In fapt, s-a retinut ca inculpatul Omar Hayssam, in calitate de presedinte al grupului de firme Manhattan, a initiat o grupare infractionala la care au aderat si inculpatii Omar Mohamad si Quasim Essa, avand drept scop inducerea in eroare a mai multor parti vatamate, cu ocazia achizitionarii sistem leasing a mai multor utilaje, scopul final fiind exportarea acestora in Siria si Egipt de catre societati comerciale controlate de catre inculpatul Omar Hayssam, fara achitarea ratelor de leasing.

Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie