Cine recruteaza CEO pentru Transgaz si Romgaz?

 

Firmele de executive search Spengler Fox, Amrop, Boyden si firma de consultanta si audit PwC au depus în aceasta dimineata ofertele pentru recrutarea de CEO si administratori pentru companiile aflate în subordinea Ministerului Economiei, potrivit unor surse din piata.

Plicurile cu oferte vor fi deschise la ora 11:45, când se va stabili daca head-hunterii care au depus oferte întrunesc conditiile impuse în caietele de sarcini,

Contractul pe care îl pot câstiga head-hunterii care recruteaza manageri „privati” la companiile din subordinea Ministerul Economiei are o valoare maxima de 500.000 de euro. Ministerul a cheltuit deja o suma similara pentru acest proiect fara a obtine niciun rezultat. Ministerul Economiei încearca de mai bine de un an sa-si aleaga head-hunterii meniti sa recruteze manageri din privat.

Ministerul cauta manageri privati la 39 de companii de stat din subordine, care au avut afaceri cumulate de peste 4,75 de miliarde de euro anul trecut. Printre companiile pentru care se cauta manageri se numara Romgaz, Transgaz, Oltchim, Hidroelectrica sau Nuclearelectrica.

Din documentele publicate pe site-ul Ministerului Economiei mai reiese faptul ca headhunterii trebuie sa semneze un contract-cadru în care vor fi incluse maxim cinci firme de executive search, pentru ca apoi sa se organizeze o alta licitatie pentru fiecare companie de stat.

Adelina Mihai, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie