Directorul SRI: nu suntem scutiti de riscul atacurilor teroriste

 

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat ieri, în contextul evenimentelor din Fâșia Gaza, că ţara noastră nu este scutită de riscul unui atac terorist, subliniind faptul că trebuie alocate resurse importante pentru a preveni astfel de evenimente.

Trebuie să fim extrem de precauţi, de atenţi în analiza acestor evoluţii, în observarea lor”, a declarat Maior, citat de Agerpres. Directorul SRI a apreciat că, pe viitor, riscul apariției unor atacuri teroriste care să vizeze și țara noastră va crește. „[…] Acest risc va creşte foarte mult datorită unor factori legaţi de circulaţia persoanelor, implicarea României în diverse acţiuni internaţionale sensibile. Să nu uităm prezenţa în Afganistan, prezenţa în alte zone sensibile ale lumii”, a subliniat George Maior. Oficialul a insistat asupra importanței prevenirii unor astfel de evenimente „Acesta este cuvântul cheie: a preveni. În momentul în care acest lucru nu mai este posibil, desigur, a contracara cu ajutorul instituţiilor executive ale statului”, a mai spus Maior.

Potrivit directorului SRI, instutuția pe care o conduce, alături de alte instituţii românești, încearcă să detecteze din timp modul în care țara noastră este afectată de fenomenele teroriste care se petrec în alte state, „unele chiar în proximitatea noastră”, adăugând că riscul atacului terorist este în creştere.

ro.stiri.yahoo.com

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie